Abonamentele pentru Festivalul Internaţional "George Enescu" 2015, puse în vânzare joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe tipuri de abonamente pentru Festivalul Internaţional George Enescu se pun joi în vânzare
Mai multe tipuri de abonamente pentru Festivalul Internaţional George Enescu se pun joi în vânzare

Abonamentele pentru cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura în perioada 30 august - 20 septembrie, în Bucureşti, vor fi puse în vânzare joi, începând cu ora 10.00, în reţeaua Eventim.

Abonamentele pot fi achiziţionate online, de pe site-urile www.festivalenescu.ro şi www.eventim.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Eventim din toată ţara (Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, staţiile OMV, birourile Eventim din Bucureşti şi din ţară) şi din reţelele Eventim internaţionale.

Pentru Festivalul Internaţional "George Enescu" vor exista cinci tipuri de abonamente: tip A - valabil pentru toate concertele din seria "Mari Orchestre ale Lumii" de la Sala Palatului (preţurile diferă în funcţie de categorie de la 1.000 de lei la 2.200 de lei), tip A1 - valabil pentru 11 concerte din seria "Mari Orchestre ale Lumii" de la Sala Palatului (preţurile diferă în funcţie de categorie de la 550 de lei la 1.250 de lei), tip A2 - valabil pentru 11 concerte din seria "Mari Orchestre ale Lumii" de la Sala Palatului, în combinaţii diferite (preţuri cuprinse între 550 de lei şi 1.250 de lei), tip B - valabil pentru toate concertele din seria "Concerte şi recitaluri camerale" de la Ateneul Român (cu preţuri cuprinse între 1.600 de lei şi 2.000 de lei), tip C - valabil pentru toate concertele din seria "By Midnight" de la Ateneul Român (preţuri cuprinse între 700 de lei şi 900 de lei), tip D - valabil pentru toate concertele din seria "Concertele de dimineaţă" - Ateneul Român, Sala Mică a Palatului Regal (preţuri cuprinse între 170 de lei şi 200 de lei).

Abonamentele constau într-un număr de bilete corespunzător fiecărui concert.

Ediţia din 2015 a festivalului păstrează categoriile de reduceri pentru pensionari, elevi şi studenţi, pentru aceştia, preţurile abonamentelor variind între 350 de lei şi 750 de lei.

Atât vânzările de abonamente, cât şi vânzările de bilete individuale la Festivalul Enescu înregistrează recorduri de la ediţie la ediţie. Pentru cea din 2013, abonamentele s-au epuizat într-un timp record, în mai puţin de o oră de la punerea lor în vânzare, iar tendinţa este de creştere a interesului.

Bilete individuale pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi, de asemenea, puse în vânzare vineri, de la ora 10.00.

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.

Ediţia din 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în "Piaţa Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi în cadrul "Bucureştiului Creativ".

Cea de-a XXII-a ediţie a festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalului Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitaţii acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în festival câştigători ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internaţional.

Mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional "George Enescu" se găsesc pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite