300 de zile de teatru gratuit pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Basarabescu, Bianca Cuculici şi Victor Ţăpeanu oferă studenţilor 300 de zile de teatru gratuit
Vlad Basarabescu, Bianca Cuculici şi Victor Ţăpeanu oferă studenţilor 300 de zile de teatru gratuit

Cuibul Artiştilor iniţiază, sub motto-ul "Arta se întâmplă", unul dintre cele mai mari proiecte de cultură la nivel naţional, oferind teatru gratuit pentru toţi studenţii din Bucureşti, timp de 300 de zile, începând de vineri, 2 octombrie.

Absolvenţi şi studenţi ai Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (UNATC) vor pregăti 10 comedii care vor fi jucate pe parcursul a 300 de zile, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Primul spectacol, "O zi de vară", se va juca de vineri până pe 31 octombrie, iar interpreţii vor fi Victor Ţăpeanu, Vlad Basarabescu şi Bianca Cuculici.

Cuibul Artiştilor îşi propune prin acest proiect ambiţios să atragă cât mai mulţi studenţi atât din Bucureşti, cât şi din oraşe precum Focşani, Iaşi, Cluj şi Braşov. Trupa de actori va pregăti 10 comedii, jucate 30 de zile consecutive, şi speră să ofere cu această ocazie o alternativă cât mai interactivă şi mai tentantă la divertismentul uzual al studenţilor.

Trupa a înregistrat deja un succes neaşteptat în rândul tinerilor, adunând prin spectacolul "Cine sapă groapa?" - proiectul pilot al campaniei 300 de zile de teatru - aproape 3.000 de tineri, în 20 de reprezentaţii, deşi cifra aşteptată era de doar 1.000 de spectatori.

"Proiectul de a juca gratuit pentru tinerii şi studenţii din Bucureşti a început oarecum dintr-o frustrare. În timpul facultăţii, nu joci foarte mult. Câmpul muncii în zona teatrului e zero, termini facultatea, dar ştii că termini cu o diplomă de şomer şi din frustrarea asta apare o nevoie. Ca să scapi de ea, ai două variante: să te plafonezi sau să ieşi la suprafaţă. Şi atunci a venit ideea Cuibului şi îi îndemnăm pe cei din generaţia noastră să închdă televizorul şi să vină la teatru", spune Victor Ţăpeanu, fondatorul proiectului.

Cuibul Artiştilor este format din cinci membri seniori şi o trupă-junior de 20 de liceeni: Victor Ţăpeanu - absolvent UNATC, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti, Vlad Basarabescu - student UNATC, anul III, actor la Teatrul Mic, Frederic Negrescu, student UNATC, anul II, colaborator la Circul Globus, Bianca Cuculici - student UNATC, anul III, Serin Jemaa - student UNATC, anul I.

Intrarea la spectacole se face doar pe bază de rezervare pe pagina de Facebook a trupei:

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite