Cu ce se curăţă aurul înnegrit. Soluţii simple pentru a reda strălucirea bijuteriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bijuteriile din aur, deşi foarte frumoase, sunt destul de greu de întreţinut. Aurul se decolorează repede, apar pete şi diferite depuneri şi dispare luciul. Orice bijuterie poate fi curăţată la un specialist, dar putem învăţa şi noi să facem acest lucru dacă ştim cu ce se curăţă aurul înnegrit.

Cu ce se curăţă aurul înnegrit. Soluţii simple

Potrivit site-ului verighete-higt-art.ro, obiectele din aur trebuie curăţate cu o soluţie specială. Iată cum trebuie să procedăm:

Dizolvăm puţin săpun în apă caldă (chiar fierbinte), apoi înmuiem bijuteria timp de 15-20 de minute şi la final o curăţăm cu ajutorul unui burete sau al unei periuţe, după care o clătim sub un jet de apă. În loc de săpun putem folosi detergentul de rufe sau detergentul de vase.

Dacă aurul s-a înnegrit destul de rău de la contactul cu pielea, după ce a fost spălată în soluţia descrisă mai sus, bijuteria trebuie ştearsă cu o bucată de piele de căprioară.

Cu ce se curăţă aurul înnegrit. Ce facem cu bijuteriile care au pietre preţioase

Dacă bijuteria din aur are şi pietre preţioase, atunci trebuie să folosim o soluţie specială, pe care o pregătim astfel: jumătate de litru de apă caldă, 120 grame de bicarbonat de sodiu şi 30 de grame de sare de masă.

După ce este înmuiată în această soluţie, bijuteria trebuie clătită cu apă rece şi lăsată la uscat pe o bucată din bumbac.

O altă soluţie pentru a curăţa obiectele din aur care s-au murdărit este să le ştergem cu o cârpă moale, îmbibată cu alcool medicinal, scrie Bsg.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite