Costumul anti-Ebola pentru Halloween: o glumă proastă care stârneşte controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul celei mai grave crize sanitare din ultimii ani, reprezentanţii unui site american s-au gândit că ar fi o idee bună să vândă costume de protecţie anti-Ebola pentru petrecerea de Halloween care se apropie. Gestul a provocat numeroase reacţii negative pe internet.

Costumele purtate cu ocazia sărbătorii de Halloween trebuie să fie înspăimântătoare, dar site-ul american BrandsOnSale.com a mers mai departe, stârnind numeroase comentarii pe reţelele de socializare. Reprezentanţii platformei de e-commerce au scos la vânzare costume de protecţie anti-Ebola şi promit clienţilor că acesta va deveni cel mai „viral“ costum al anului. Pe pagina web a comerciantului online se mai precizează că cel care va cumpăra produsul „va fi, cu siguranţă, pregătit în caz de epidemie“. În realitate, costumul nu oferă protecţie într-o asemenea situaţie.

Costumul pentru Halloween costă 79,99 dolari (62,7 euro) şi este prevăzut cu o mască pentru repiraţie, ochelari de proceţie şi mănuşi albastre din latex. El este inspirat, de fapt, de serialul „Breaking Bad“ şi a fost vândut foarte bine anul trecut în SUA, cu ocazia difuzării lui.

image

Johnathon Weeks, directorul BrandsOnSale.com, spune că a vândut deja câteva zeci de costume şi se aşteaptă să aibă peste o mie de clienţi până la sfârşitul lunii. El insistă că acest costum este în spiritul acestei sărbători. „Pe orice site poţi găsi pentru un copil de opt ani o mască de zombie cu tăieturi şi cicatrice peste tot. Este Halloween, este o zi unică, iar dacă oamenii sunt atât de serioşi în privinţa ei, înseamnă că nu cunosc semnificaţia acestei sărbători„, a declarat Johnathon Weeks, citat de publicaţia americană „The Huffington Post“.

image

Aproape 30.000 de persoane au dezbătut pe reţelele de socializare dacă aceasta este o idee inspirată sau nu în contextul actual, iar publicaţii precum „The Atlantic“ au catalogat gestul drept cel mai neinspirat costum pentru Halloween.

Pe de altă parte, Kyle Smith, editorialistul publicaţiei „New York Post“ sugerează cititorilor să nu ia prea în serios acest subiect. „De vreme ce toată lumea moare, când facem glume pe seama epidemiei Ebola, nu facem decât să ironizăm propria teamă de moarte. Or, tocmai acesta este scopul sărbătorii de Halloween“, spune el.

Citeşte şi:

Regizorul Ridley Scott face un serial despre virusul Ebola

Câţi bani donează statele din întreaga lume pentru a combate virusul Ebola

Patru persoane monitorizate pentru Ebola la Braşov, după ce s-au întors din Africa

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite