Patru persoane monitorizate pentru Ebola la Braşov, după ce s-au întors din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane care s-au întors în Braşov după ce au fost în Nigeria şi Sierra Leone sunt monitorizate deoare există riscul îmbolnăvirii de Ebola (febră hemoragică).

Până acum niciunul dintre pacienţii monitorizaţi de Direcţia de Săsătate Publică nu prezintă simptome. Procedura spune însă că trebuie să fie ţinuţi sub observaţie 21 de zile, cât este perioada maximă de incubaţie a bolii. Dacă în acest interval nu prezintă niciun fel de simptome atunci pot ieşi din carantină. Epidemia de Ebola care face ravagii în Africa de Vest a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la începutul anului.

Potrivit directorului de la Direcţia de Sănătate Publică Braşov, medicul Magdalena Coman, cele patru persoane sunt monidorizate de epidemiologul instituţiei şi sunt izolate la domiciliu aşa cum cer procedurile, chiar dacă nu prezintă simptome ale bolii.

Ultimul bilanţ global al epidemiei de Ebola este de 4.493 de morţi dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări, iar previziunile pentru următoarea perioadă sunt sumbre. Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că „lumea este pe cale să piardă cursa împotriva Ebola“, anticipând între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa de Vest începând din decembrie, precum şi apariţia de noi cazuri în alte zone ale lumii.

Virusul se transmite prin contact cu sângele unui om sau animal infectat, lichidele biologice şi organe. Odată ce febra şi durerea de cap şi de muşchi se instalează, persoana infectată prezintă deja risc de contagiere. Un aspect important este că virusul se poate transmite sexual chiar şi după 40 de zile după ce o persoană s-a vindecat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite