Colegele de birou, angajate de tip nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obsedatele de siluetă, nemulţumitele, prefăcutele sau snoabele există în orice companie, indiferent de mărimea acesteia. Chiar dacă vă schimbaţi des locul de muncă, biroul este întotdeauna populat cu aceleaşi personaje ciudate. Există cel puţin o femeie cu un râs prostesc sau una care se crede irezistibilă.

Specialiştii au realizat o clasificare a tipologiei colegelor de la serviciu, scrie presa bitanică. Aceste tipuri de personalităţi sunt prezente aproape în orice birou.

Obsedata de diete

Acest gen de colegă este cea care vorbeşte necontenit despre alimentele care au „calorii goale" şi face o faţă ca şi cum ar fi muşcat dintr-o lămâie dacă vede pe cineva care mănâncă altceva decât sushi sau fructe. Deşi are o greutate mai mică decât cea normală, îşi analizează talia în toaleta doamnelor şi spune: „Abdomenul meu gras este dezgustător".  Colegii trebuie să fie de acord. Dacă insistă, este bine să cumpăraţi nişte lenjerie intimă de mari dimensiuni şi să îi spuneţi: „Am găsit ăştia în sala de gimnastică. Sunt ai tăi?".

Prefăcuta

Această femeie lasă câteva mere pe birou pentru a da celorlalţi impresia că este o persoană inocentă. De fapt, ea dispare în jurul orei 12.30 (nu poate aştepta mai mult) şi înfulecă numai mâncare nesănătoasă. Dacă ceilalţi colegi îşi lasă pe birou o ciocolată desfăcută o vor vedea suferind, având convulsii, dar şi o atitudine caracterizată prin dezgust.

„Creierul" de mireasă

Alegeţi un birou mai departe de acest gen de colegă. Mai este încă un an până la marele eveniment din viaţa ei, însă nu face altceva decât să citească încontinuu reviste pe această temă, în timp ce colegii ei trebuie să facă toată treaba. Activitatea se poate desfăşura în mod normal doar atunci când nu plânge din cauză că cei care trebuie să facă tortul nu îl pot decora cu poşete.

Snoaba fermecătoare

Te analizează din cap până în picioare şi spune: „Am avut şi eu o rochie ca asta acum zece ani". Pentru a scăpa din încurcătură îi poţi spune că s-a mai îngrăşat, dar îi stă foarte bine.

Seducătoarele bătrâne

Biata femeie se simte ca la 21 de ani, însă modul în care se îmbracă este discutabil: poartă ochelari de soare în birou etc. Îi salută pe bărbaţi cu replici de genul „Bună, frumosule!", îi sărută pe obraz pe cei care revin din vacanţă şi lasă în urma ei o dâră de parfum.

Colega-şarpe

Dacă îţi iei liber o zi pentru că eşti bolnav, această reptilă (care de obicei poartă ochelari cu rame proeminente) îl va căuta pe şef şi îi va spune: „Colegul este bolnav? Ce urât, probabil că i se trage de la petrecerea la care a fost noaptea trecută. Scuze, am zis ceva ce nu trebuia?".

Nemulţumita

Va suspina de îndată ce intră pe uşă şi va spune: „Nu mai suport această situaţie", chiar dacă se află de abia la începutul programului. Între timp, murmură câte ceva despre faptul că nu este apreciată deşi munceşte în companie de mai bine de opt ani.

Fumătoarea

Îşi ia pauze lungi şi dese pentru a trage un fum, muncind astfel cu o treime mai puţin decât ceilalţi colegi. Nu este ahtiată după nicotină, ci aleargă după o viaţă mai uşoară la serviciu.

Plângăcioasa

Este genul femeie de 30 de ani pe care o găseşti plângând în fiecare dimineaţă la toaletă pentru că bărbatul pe care îl iubeşte nu a sunat-o. Dacă încerci să o linişteşti se va văită şi mai rău că nu o va iubi nimeni, niciodată.

Ipohondra

Este genul de colegă care nu te întreabă niciodată ce mai faci, ci îţi va povesti lucruri neplăcute pe care le-a trăit când a fost la medic, pentru că a crezut că e bolnavă.

Plictisitoarea

Vorbeşte ca şi cum ţi-ar împărtăşi secretele universului, când, de fapt, îţi povesteşte viaţa surorii ei care s-a mutat într-o altă ţară. Este în stare să găsească nenumărate reţete pentru mâncăruri sau metode de a face curăţenie. Grav este că începe să le explice. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite