Citate memorabile de Crăciun rostite de mari personalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Recitethis.com
FOTO Recitethis.com

„Crăciunul face un pic mai mult pentru fiecare în parte”, este zicala lui Charles Shulz, creatorul unora dintre cele mai cunoscute desene animate de Crăciun, care a înţeles perfect în ce constră spiritul acestei sărbători.

Indiferent ce sărbătoriţi în acest sezon de vacanţă, fiecare dintre noi se poate alinia uneia dintre opiniile sale. Pentru a inspira şi mai multă veselie, bucurie şi generozitate, „Huffington Post” a pus cap la cap douăsprezece astfel de mesaje de Crăciun.

Crăciunul face un pic mai mult pentru fiecare în parte - Charles Shulz

„Aminteşte-ţi că dacă Crăciunul nu e în inima ta, nu îl vei găsi nici sub brad.” (Charlotte Carpenter)

Taylor Caldwell, pseudonimul sub care semna scriitoarea de origine americană Janet Miriam Reback, a înţeles esenţa acestei sărbători, mesajul ei fiind unul de luat în seamă. „Acesta este mesajul Crăciunului: Nu suntem niciodată singuri.”

Acelaşi îndemn ni-l dă şi Garry Moore, celebrul chitarist şi cântăreţ de muzică blues. Căminul familial joacă un rol important în sezonul de sărbători. „Crăciunul este, desigur, timpul în care trebuie să fii acasă, atât cu inimă, cât şi cu trupul.” (Garry Moore)

„Crăciunul nu ţine de un timp sau de un sezon, ci de o stare de spirit. A preţui pacea şi bunavoinţă, a avea milă din belşug înseamnă a simţi adevăratul spirit al Crăciunului.” Zicala celui de-al treizecilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Calvin Coolidge, evidenţiază acele trăiri care dau importanţă sărbătorilor de iarnă.

Spiritul Crăciunului din suflet oferă atmosfera de sărbătoare - W.T. Ellis

„Crăciunul flutură bagheta magică pe deasupra lumii şi păstrează tot ceea ce este mai blând şi mai frumos.” Acesta este citatul lui Norman Vincent Peale, precursorul teoriei „gândirii pozitive”, care nu face excepţie de la regulă şi încearcă să inducă o stare de bine.

Una dintre cele mai splendide mizerii de pe lume este cea din camera de zi, chiar de ziua Crăciunului. Nu o curăţa prea repede.” Este îndemnul lui Andy Rooney, producătorul american de radio şi televiziune, cunoscut pentru apariţiile săptămânale în emisiunea „A few minutes with Andy Rooney”, la CBS News.

andy rooney

„Voi onora Crăciunul în inima mea şi voi încerca să-l ţin acolo tot anul.”(Charles Dickens)

charles dickens recitethis.com

„Cel mai bun cadou din cele prezente în jurul bradului este prezenţa unei familii fericite.”(Burton Hillis)

Unul dintre cele mai bune citate aparţine lui Majorite Holmes, autoarea a numeroase bestsellere şi denumită adesea „protectoarea gospodinelor”. „De Crăciun, toate drumurile duc acasă.”

majorite holmes

„Binecuvântat fie anotimpul care reuneşte întreaga lume într-o conspiraţie a iubirii.” Eseistul american, Hamilton Wright Mabie, rezumă perfect tradiţia şi spiritul acestor sărbători.

hamilton wright mabie
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite