Cine sunt lumbersexualii: noul tip de bărbat, varianta îmbunătăţită a hipsterului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumbersexualii îşi evidenţiază trăsăturile masculine în moduri care atrag atenţia. FOTO appealingstudio.com
Lumbersexualii îşi evidenţiază trăsăturile masculine în moduri care atrag atenţia. FOTO appealingstudio.com

Lumbersexualul, noua încarnare a masculinităţii, versiune îmbunătăţită a hipsterului, este considerat bărbatul fatal al secolului XXI.

Barbă la purtător, o băutură rece în mână şi pielea brăzdată de tatuaje sunt principalele trăsături după care recunoaştem un lumbersexual. O nouă identitate culturală „de criză” a masculinităţii, lumbersexualul parodiază aspectele extreme ale heterosexualităţii bărbaţilor, sugerând că cele mai cunoscute trăsături masculine „trudesc” să-şi găsească un loc în secolul XXI.

Indiciile apartenenţei la un gen, precum tunsoarea sau stilul vestimentar, s-au numărat în repetate rânduri printre subiectele de discuţie preferate ale comunităţii de Lesbiene, Gay, Bisexuali şi Transsexuali (LGBT). Lumbersexualul, însă, reprezintă un punct de cotitură în sexualitate pentru că, potrivit jurnalistului Mark Simpson, după ce au văzut că bărbaţii gay se bucură de popularitate prin stilul lor în mediul online, heterosexualii şi-au dorit şi ei puţină atenţie. 

lumbersexual

 Lumbersexualul este primul tip de bărbat apărut ca răspuns la modul în care era digitală afectează percepţia masculinităţii. FOTO Elite Daily

   

În era digitală, a devenit din ce în ce mai greu ca bărbaţii să îşi dovedească puterea, virilitatea şi tehnicile de supravieţuire, aşa că unii bărbaţi au încercat metoda hărţuirii femeilor online.

lumbersexual

 FOTO appealingstudio.com

Lumbersexualii, pe de altă parte, sunt cei care „merg” la „război“ cu ajutorul dronelor sau flirtează cu femeile prin intermediul site-urilor matrimoniale. În plus, aceştia adoptă şi alte comportamente pe care le consideră masculine, cum ar fi creşterea bărbii, pe care o dichisesc în fel şi chip, pentru că „numai bărbaţii adevăraţi au bărbi adevărate”, scrie mic.com. Mai exact, dacă hipsterii, respectiv metrosexualii, aveau un aspect mult mai îngrijit, lumbersexualul abordează un tip de neglijenţă studiată, a renunţat la pantalonii strânşi pe picior, la cravatele şic şi la pălăriuţele de hipster în favoarea unui stil vestimentar care îi oferă un aer de mascul feroce, misterios, de lup singuratic. 

lumbersexual

FOTO gearjunkie.com

Termenul lumbersexual îşi are originea în cuvântul lumberjack (foto jos), care descria tăietorii de lemne dinainte de 1945, în SUA (în mare măsură imigranţi), când se foloseau doar de unelte de mână (topoare, ferăstraie etc) pentru a doborî copaci. Munca era foarte grea, extrem de periculoasă, prost plătită, iar condiţiile de trai ale acestor muncitori puteau fi descrise drept primitive. Pe de altă parte, bărbaţii căliţi într-o astfel de cultură tradiţională au devenit în timp o imagine asimilată la nivel de cultură populară, în ideea de putere, masculinitate, rezistenţă la modernizare. 

lumbersexual

FOTO en.wikipedia.org

Citeşte şi:
 

VIDEO Hipsterii de pe Lipscani, vedete în „New York Times“

FOTO Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe şi John Kennedy, hipsteri. Cum ar arăta cu zeci de tatuaje?

Au apărut şi „mipsterii”: hipsterii musulmani

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite