Cinci motive pentru care munca îţi influenţează pozitiv sănătatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediul de lucru îţi poate influenţa starea de sănătate FOTO Shutterstock
Mediul de lucru îţi poate influenţa starea de sănătate FOTO Shutterstock

Între mediul de lucru şi starea de sănătate există o strânsă legătură, numeroase studii atrăgând atenţia asupra unor pericole precum statul pe scaun mai mult de şase ori pe zi sau perturbări ale somnului din cauza turelor.

În acest context, e greu de crezut că locul de muncă ne influenţează bunăstarea, însă persoanele care au un job sunt mai puţin predispuse la boli cronice sau mintale, iar în cazul acestora rata mortalităţii este mai mică.

Desigur, trebuie menţionat că studiul face referire la un loc de muncă bun, cu beneficii salariale, vacanţe, cu un program flexibil şi care îi oferă angajatului un sentiment de satisfacţie şi de apartenenţă. În această situaţie, stabilitatea la locul de muncă este cea care aduce mai multe beneficii pentru sănătatea angajatului.

„Huffington Post“ a trecut în revistă câteva motive pentru care munca influenţează în bine starea de sănătate.

Te scoate din sărăcie

Acest lucru poate suna superficial la început, dar e adevărat. Având un venit regulat înseamnă că poţi evita multe dintre capcanele de sănătate produse de sărăcie.
Accesul la asistenţă medicală, ţinerea sub control a afecţiunilor cronice, o dietă sănătoasă şi hrănitoare, exerciţii fizice regulate, o reducere a stresului, toate contribuie la o sănătate mintală bună.

Îţi oferă acces la o mai bună îngrijire

Asigurările de sănătate încurajează controalele regulate , dar mulţi angajaţi beneficiază şi de un abonament cu preţ redus la o sală de gimnastică sau programe de consiliere pentru renunţarea la fumat şi pierdere în greutate.

Te face să te simţi conectat social

Cercetările arată că persoanele care au relaţii bune cu colegii de serviciu trăiesc mai mult. Ei au şi o mai mare fericire şi satisfacţie în viaţă. În general, apartenenţa la un grup oferă o plasă de siguranţă socială, care este asociată cu longevitatea.

Te poate ajuta să te recuperezi

Pentru cei care nu au lucrat o perioadă de timp - în special din cauza unei boli - dovezile arată că revenirea la muncă poate accelera recuperarea.

Te ajută să îţi găseşti un scop în viaţă

Locul de muncă se corelează adesea cu ceea ce îţi doreşti să faci pe viitor. Persoanele mai în vârstă pot continua să lucreze deoarece „ au un scop real pentru care să se trezească dimineaţa, un sens adevărat”, susţine doctorul Robert Butler.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite