Factorii care scad productivitatea la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Productivitatea la locul de muncă poate avea de suferit de pe urma fumatului, a alimentaţiei şi a lipsei somnului.   FOTO Shuterstock
Productivitatea la locul de muncă poate avea de suferit de pe urma fumatului, a alimentaţiei şi a lipsei somnului.   FOTO Shuterstock

Dacă mănânci puţin şi nu faci sport, nu numai talia ta s-ar putea subţia, ci şi productivitatea de la locul de muncă.

Un studiu recent care va fi publicat în revista „Population Health Management” arată că, dacă mănânci alimente nesănătoase, riscul de pierdere a productivităţii creşte cu 66%, în timp ce productivitatea este mai scăzută cu 50% în lipsa exerciţiilor fizice efectuate cu regularitate.

De asemenea, fumatul creşte cu 28% riscul de pierdere a productivităţii, susţin cercetătorii de la Universitatea Brigham Young (SUA), Centrul de Cercetare pentru Sănătate „Healthways” şi Organizaţia de Cercetare şi Îmbunatăţire a Sănătăţii (HERO) din Statele Unite.

„Totalul productivităţii angajaţilor a suferit pierderi de 77% şi o creştere de două până la trei ori mai mare a cheltuielilor medicale anuale”, a declarat cercetătorul Ray Merrill care a luat parte la studiul desfăşurat pe 19.803 de angajaţi ai marilorcompanii din SUA.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani au înregistrat cea mai mare pierdere a productivităţii, în timp ce persoanele cu vârste de peste 60 de ani au fost cel mai puţin afectaţi.

BusinessNewsDaily a raportat că anumite industrii sunt mult mai susceptibile de a fi afectate de pierderea productivităţii. Cele mai mari pierderi a productivităţii la locul de muncă au înregistrat-o angajaţii din service-uri şi şoferii. Cel mai puţin afectaţi au fost pescarii, agricultorii, minerii şi constructorii.

Lipsa somnului, o lovitură majoră asupra productivităţii

„Cu cât o persoană doarme mai puţin, cu atât capacitatea de a efectua o sarcină este mai scăzută, iar eforturile depuse pentru a sta treaz afectează semnificativ calitatea somnului din timpul nopţii”, a declarat specialistul în neuroştiinţe Jeanne Duffy, pentru Reuters.
 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite