Cercetătorii de la Oxford confirmă: bărbaţii se maturizează mai greu decât femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii confirmă, bărbaţii se maturizează mai greu decât femeile
Cercetătorii confirmă, bărbaţii se maturizează mai greu decât femeile

Cercetătorii de la Oxford au vrut să afle dacă este adevărat sau nu că femeile se maturizează mai rapid decât bărbaţii. Dincolo de confirmarea acestei suspiciuni, aceştia au concluzionat că domnii manifestă adesea o întârziere în dezvoltarea prelungită a reţelelor cognitive.

Nu de puţine ori am auzit spunându-se despre bărbaţi că, deşi ajung la vârsta adultă, continuă să se comporte ca nişte copii. Ba mai mult, sunt voci care susţin că femeile dau maturitate relaţiei, deşi acest lucru nu este deloc pe placul domnilor. Plecând de la aceste date, oamenii de ştiinţă au decis să afle care este adevărul, scrie Brightside.me.

Un studiu realizat de Universitatea din Oxford arată că maturizarea creierului uman se distinge printr-o dezvoltare prelungită a proprietăţilor funcţionale şi structurale ale reţelei, care se extinde la vârsta adultă. Această cercetare a avut ca obiectiv să descopere care sunt caracteristicile care se transformă în timpul maturizării şi care rămân aceleaşi. Oamenii de ştiinţă au examinat creierul a 121 de participanţi cu vârste cuprinse între 4 şi 40 de ani, prin imagistica creierului. De asemenea, au urmărit modificările diferitelor funcţii, luând în considerare vârsta şi sexul participanţilor.

Rezultatele acestui experiment au relevat faptul că, deşi creierul atât al bărbaţilor, cât şi al femeilor ajunge să dezvolte aceleaşi capacităţi de a opera în viaţa de zi cu zi, bărbaţii manifestă adesea o întârziere în dezvoltarea prelungită a reţelelor funcţionale în comparaţie cu femeile. Acesta este şi motivul pentru care se spune că bărbaţii se maturizează mai târziu decât femeile.

Eduardo Calixto, profesor de fiziologie şi farmacologie la Facultatea de Medicină la UNAM, a explicat într-o analiză recentă că, deşi creierul bărbaţilor este mai mare decât cel al femeilor, doamnele au o memorie mai bună, mai multe conexiuni neuronale şi o percepţie detaliată a culorii şi a aromei. Calixto a explicat că toate acestea au origini hormonale.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite