Cele mai ciudate ritualuri de găsire a unui loc de muncă: cine este sfântul ce îi ajută pe români pe plan profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii apelează la cele mai ciudate ritualuri în speranţa că vor găsi cel mai bun loc de muncă FOTO Arhivă
Oamenii apelează la cele mai ciudate ritualuri în speranţa că vor găsi cel mai bun loc de muncă FOTO Arhivă

În căutarea unui loc de muncă, oamenii ajung să creadă în diverse superstiţii şi obiceiuri pe care le pun în practică cu scopul de a atinge succesul.

Mai puţin de 50% dintre oameni sunt superstiţioşi şi tind să creadă că metodele de atragere a norocului pot fi mai eficiente decât modul clasic de căutare a unui loc de muncă. Există persoane care poartă diferite amulete în funcţie de zodiac sau îşi verifică trecutul mistic în speranţa că vor atrage mai uşor norocul profesional. Plecând de la necesitatea disperată a unora de a-şi găsi un loc de muncă, au apărut diferite moduri în care oamenii sunt sfătuiţi să procedeze pentru a atrage norocul de partea lor. Lifehack.org arată că printre cele mai ciudate ritualuri de găsire a unui loc de muncă se numără:

Dormitul cu un pahar de apă sub pat

„Maeştrii magiei“ cred că cei care sunt în căutarea unui loc de muncă trebuie să se conecteze energetic cu impresionanta putere a apei pentru a reuşi să-şi îndeplinească dorinţa. Ei spun că apa este încărcată cu energie pozitivă şi îi poate ajuta să atragă succesul mai rapid.

Purtarea unei haine încărcată cu energie pozitivă

Unii oameni cred că îmbrăcarea anumitor haine le-ar putea aduce rezultate pozitive sau negative, în funcţie de energia persoanei care le-a purtat înainte. Aparent, purtătorii anteriori pot încărca hainele cu energie pozitivă sau negativă.

Abstinenţa alimentară în zilele de luni

Celebru printre superstiţioşi este şi un ritual hindi care se bazează pe repausul alimentar în zilele de luni, de 16 ori. În hinduism, lunea este dedicată lui Shiva, care este responsabil de înţelepciune. Aducându-i un omagiu zeului suprem, unii oameni consideră că acesta îi poate ajuta în plan profesional.

Practicarea tăcerii

Mulţi dintre cei care îşi caută un loc de muncă tind să ascundă potenţialul lor succes până în momentul în care acesta devine un fapt concret. Ei consideră că energiile negative ale celor din jur le pot influenţa reuşita.

Românii apelează la rugăciuni şi la sfinţi 

O simplă căutare pe internet mai scoate la iveală existenţa rugăciunii pentru găsirea unui loc de muncă, ritualuri magice şi afirmaţii care te pot ajuta să atragi succesul profesional.

Printre superstiţiile românilor se găseşte şi „Ritualul magic de găsire a unui loc de muncă“. După ce sunt sfătuiţi să aprindă câte o lumânare verde, violet şi roşie, „maeştrii magiei“ îi sfătuiesc pe superstiţioşi să rostească cuvintele magice: „Fac apel la forţele univerasale, la îngerii, la sfinţi, la bunul Dumnezeu, pentru a-mi permite să obţin un loc de muncă stabil şi să îmi câştig pâinea prin sudoarea frunţii mele“.

Pe diferite site-uri se pot găsi informaţii conform cărora Sfântul Nectarie este ocrotitorul celor care nu au loc de muncă, rugăciunile către acesta putându-i ajuta pe credincioşi să atragă norocul pe plan profesional.

Indiferent de credinţe sau superstiţii, nu trebuie scăpat din vedere că cel mai sigur mod de a găsi un loc de muncă este investiţia continuă în propria educaţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite