7 semne că e timpul să renunţi la locul de muncă pentru a deveni antreprenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum îţi dai seama dacă a venit timpul să devii antreprenor. Foto Arhivă
Cum îţi dai seama dacă a venit timpul să devii antreprenor. Foto Arhivă

Renunţarea la confortul oferit de un loc de muncă stabil reprezintă un risc asumat, dar foarte stresant pentru cei care simt că a venit timpul să devină antreprenori. Dacă nu sunteţi convinşi că trebuie să faceţi acest pas, un om de afaceri american oferă 7 semne care pot spune dacă decizia este una înţeleaptă.

Antreprenoriatul nu este un lucru uşor. E riscant, stresant, iar rata de succes pentru noile afaceri nu este deloc încurajatoare. De obicei, oamenii renunţă la locul de muncă  pentru că îşi doresc preluarea controlului şi posibilitatea de a-şi testa propriile idei. Mulţi oameni visează să-şi deschidă propria afacere, însă nu au curaj, încredere în propriile forţe sau nu ştiu dacă sunt potriviţi pentru a deveni antreprenori, scrie businessinsider.com. Dacă sunteţi în această situaţie şi vă întrebaţi când este timpul potrivit pentru marea schimbare, Steven Kaufman, un antreprenor american, oferă câteva din semnele care arată că este timpul să treceţi de la statutul de angajat la cel de antreprenor:

Eşti pasionat de munca ta, dar nu şi de locul de muncă

„Când am început în lumea finanţelor ajutam oamenii să obţină fondurile de care aveau nevoie pentru a-şi realiza visele. Era un job plin de satisfacţii, ca să nu mai vorbim de provocare. Dar nu m-am simţit pasionat de meseria mea reală. Aveam propriile mele idei despre cum ar trebui să arate piaţa împrumuturilor, voiam să-mi stabilesc programul şi volumul de muncă pentru fiecare zi. Aveam nevoie de mai mult. Această gândire sună familiar pentru orice antreprenor de succes“, spune Steven Kaufman, om de afaceri american. 

Eşti capabil să-ţi asumi riscuri

Toată lumea a visat, cel puţin o dată, să preia frâiele unei afaceri, să conducă o echipă şi să-şi impună propriile regului. Din păcate, majoritatea se mulţumeşte doar să viseze. Dacă aveţi propriile vise antreprenoriale şi sunteţi capabili să vă asumaţi riscuri, atunci un simplu loc de muncă nu va reuşi niciodată să vă satisfacă. „Dacă nu eşti capabil să-ţi asumi riscuri, ar trebui să le dai naiba de afaceri“, a spus fondatorul McDonald, Ray Kroc. Aşadar, realizarea visurilor tale nu se poate face fără a ieşi din zona de confort.

Beneficiezi de suport

„Noi, antreprenorii, suntem singuratici şi ne ieşim uşor din fire. Succesul este pur şi simplu norocul de a găsi şi a te înconjura de oameni deschişi la minte şi suficient de inteligenţi, care să ia nebunia ta şi să-i dea o bună utilizare“, a spus Dame Anita Roddick, fondatorul firmei de cosmetice The Body Shop. Mulţi oameni nu înţeleg că antreprenoriatul nu se face de unul singur. Ai nevoie de cineva care să-ţi apere spatele. Acesta poate fi un soţ, un părinte, un investitor sau un mentor.

Ai o idee foarte bună

Este nevoie de mai mult decât voinţa de a conduce pentru a fi un antreprenor mare. Ca să vinzi, trebuie să aduci ceva nou pe piaţă sau o îmbunătăţire la ceea ce deja există. Dacă nu ai o idee care ştii sigur că o să prindă, asigură-te că înainte de a renunţa la slujba ta, găseşti produsul care să îţi asigure o afacere de succes.

Ai un plan bine pus la punct

Ideile mari, cât de măreţe ar fi, nu vor ajunge nicăieri dacă nu ai un plan bine pus la punct pentru a le realiza. Încearcă să-ţi faci un plan bazat pe o cercetare de piaţă atentă, prognoză şi finanţare. Fără un plan solid, realist, viziunea ta nu va putea niciodată să devină realitate.

Te bazezi pe un plan de rezervă

Nu contează cât de măreţe sunt ideile tale, indiferent cât de atent este făcut planul tău, păstrează întotdeauna şi un plan de rezervă atunci când porneşti o afacere pe cont propriu. Chiar şi cei mai de succes antreprenori pot eşua la prima încercare de punere în practică a afacerii lor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite