Articol publicitar

Cel mai nou trend în cafenele: cafeaua cu sifon

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cafea-seltzer, espresso tonic, cafea rece carbogazoasă (cold-brew), suc carbogazos de cafea sau cafeaua cu sifon - una dintre aceste denumiri poate părea familiară sau poate această tendinţă a cafelei spumante este cu totul nouă pentru tine.

Ce este? Ei bine, depinde cu cine vorbeşti, dar în esenţă este un amestec de cafea şi apă carbogazoasă şi rezultatul este delicios. Ce-i drept, deocamdată trendul prinde amploare în Statele Unite ale Americii, unde cei de la CNN au acordat o privire mai atentă acestui fenomen.

Dacă aţi fost vreodată într-o cafenea de top şi aţi luat un espresso alături de o apă carbogazoasă, atunci e uşor de realizat că inspiraţia pentru băuturile formate din cafea şi sifon a pornit de aici. În timp ce reţetele au circulat pe internet de câţiva ani, se pare că zilele toride de vară au popularizat această tendinţă.

Cei care lucrează în cafenelele din Statele Unite ale Americii adoră să experimenteze, iar mulţi şi-au creat propriile versiuni unice ale băuturii.

„Am creat o băutură formată din nişte sirop de vanilie cu apă carbogazoasă San Pellegrino şi gheaţă, iar apoi turnăm o doză dublă de espresso pe deasupra”, explică T. Martin Higgins, coproprietar al cafenelei 2 Queens Coffee din Narrowsburg, New York. „Şi oamenii au înnebunit după această băutură. Oamenilor le place. „Avem, de asemenea, o serie de clienţi cărora le place fără siropul de vanilie, ingredientul ce îi conferă dulceaţa de care se bucură unii clienţi cu adevărat.”

Şi nu doar vanilia este cea care creează un gust minunat pentru espresso. „Aveam în meniu un espresso tonic cu miere”, spune Deena Marlette, directorul general al Branch Line din Watertown, Massachusetts. „Avem un personal foarte implicat, căruia îi place să experimenteze şi, în mod evident, căruia îi permitem acest lucru, deoarece multe lucruri bune rezultă din acest obicei.”

La fel ca multe dintre cele mai inovatoare creaţii, cafeaua cu apă carbogazoasă oferă o şansă de experimentare reală.

„Ne jucam cu ideea unei cafele cu apă tonică, dar rezultatul a fost mult prea amar”, explică Marlette. „Ştiam că vrem să-l îndulcim puţin, dar zahărul nu era genul nostru. Mai întâi am încercat zahărul. Am încercat chiar şi nişte pudră de mocha şi alte ingrediente asemănătoare. Ne-a plăcut cu adevărat ideea de miere, lucru care s-a potrivit de minune şi care s-a transformat în această băutură de cafea plăcută şi rece, care s-a vândut foarte bine. ”

Ambii experţi cu care CNN a vorbit au avut diferite tehnici de amestecare a băuturilor lor, cu Marlette spunând: „Începem cu miere, apoi turnăm espresso, apoi o topim cu apă tonică. Fără gheaţă. ”

„Eu personal o fac mai întâi seltzer, apoi nişte gheaţă, apoi espresso deasupra”, spune Higgins. „Modalitatea alternativă este să pui mai întâi gheaţă, apoi sifon, apoi espresso. Dar important este să punem espresso pe ultimul loc.”

Dacă doriţi să încercaţi propria variantă de cafea cu apă carbogazoasă, cei de la CNN au experimentat propunerile specialiştilor. În funcţie de ingredientele pe care le aveţi la dispoziţie, puteţi încerca şi dumneavoastră.

Preparaţi un shot de espresso şi lăsaţi-l să se răcească. Luaţi un pahar de 250 mililitri, câteva cuburi de gheaţă, experimentaţi cu apă minerală sau apă tonică, adăugaţi un pic de suc de lămâie, apoi completaţi cu espresso. Dacă ştiţi că rezultatul va fi prea amar pentru propriul gust, înainte de adăugarea shot-ului de espresso, folosiţi îndulcitorul preferat (zahăr, miere sau ceva artificial).

Sortimentul de cafea este responsabil în mare parte de aroma pe care o veţi obţine. Puteţi opta pentru o varietate de sortimente, de la variante premium, până la banala cafea solubilă.

Indiferent de reţeta pe care o puneţi în practică, rezultatul este o băutură distractivă şi răcoritoare pentru o vară care pare că nu se mai termină. Dacă vă veţi îndrăgosti de acest preparat, puteţi face tranziţia către toamnă eliminând gheaţa şi consumând băutura caldă. Cel mai important lucru este să folosiţi ingredientele preferate!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite