Ce produse de îngrijire devin periculoase dacă le folosim frecvent: avertismentele stiliştilor şi dermatologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără să fie conştiente de efectele adverse ale produselor de make-up, femeile au tendinţa de a le folosi cât mai frecvent. Un cunoscut stilist din Beverly Hills avertizează cu privire la folosirea zilnică a balsamului de păr, a rimelului rezistent la apă şi a şamponului uscat.

Încercarea de a găsi produsele de frumuseţe perfecte poate fi un process destul de dificil. Nu e de mirare că atunci când găseşti un produs care ţi se potriveşte, apare tentaţia de a-l aplica în fiecare zi, scrie womenshealthmag.com. Totuşi, unele produse nu sunt potrivite pentru uzul zilnic. Printre acestea se numără:

Şampon uscat

Dacă trebuie să ieşi din casă rapid şi nu ai timp de duş, şamponul uscat poate fi cea mai bună soluţie. Cu toate acestea, acest produs miraculos vă poate deteriora rădăcina părului dacă este folosit în exces. „Sunt un mare fan al şamponului uscat. Totuşi, folosirea zilincă a unui şampon uscat vă poate usca părul şi îl va face fragil şi tern, ajungându-se la rupere în cele din urmă“, spune Leanne Citrone, stilist la un prestigios salon din Beverly Hills.

Balsam de păr

Folosirea unui balsam este o necesitate când vine vorba de păstrarea sănătăţii şi frumuseţii părului, mai ales în lunile de iarnă. Totuşi, respectaţi recomandările de pe produs, care spun că acesta ar trebui utilizat o dată (poate de două ori pe săptămână). „Excesul de balsam bogat în proteine ​​poate fi dăunător. Produsele bogate în proteine ​​pot dezechilibra pH-ul părului şi pot provoca efectul opus, ducând chiar la uscarea acestuia. Dacă simţiţi că aveţi nevoie de mai multă hidratare a părului, atunci puteţi folosi uleiul de nucă de cocos ca tratament săptămânal“, spune Citrone.

Balsam de buze

Annie Chiu, dermatolog la Institutul Derm, recomandă să nu mai folosim atât de des balsamul pentru buze cu medicament, pentru că vom ajunge să agravăm problema buzelor crăpate. „Utilizarea excesivă poate determina buzele să nu îşi mai secrete singure uleiurile necesare hidratării“, spune Chiu.

Primer

Primer-ul este o bază fantastică pentru aplicarea fondului de ten într-un mod neted şi uniform, păstrând un aspect plăcut al tenului timp îndelungat. Cu toate acestea, pielea nu este o mare fană a ingredientelor sale. „Nu folosiţi niciodată primer mai multe zile la rând. Siliconul din acestea ar putea bloca porii cu uleiuri şi transpiraţie, provocând erupţii. Aplicaţi numai la ocazii speciale şi asiguraţi-vă că îl îndepărtaţi foarte bine înainte de culcare“, recomandă stilistrul.

Rimel rezistent la apă

Cel mai bun prieten al genelor, rimelul, a devenit o rutină pentru femei în fiecare dimineaţă. Din fericire, make-up artistul Jamie Greenberg, din Los Angeles, nu susţine că ar trebui să renunţăm la aplicarea rimelului, ci doar să avem grijă la variantele rezistente la apă. „Acest produs tinde să vă usuce genele şi ar trebui să fie folosit cu atenţie. Puneţi mai întâi un strat de rimel obişnuit pe gene şi apoi folosiţi varianta rezistentă la apă“, spune Greenberg.

Autobronzant

Autobronzantul este un mod fantastic de a scăpa de problemele provocate de expunerea excesivă la soare, dar poate provoca mai multe probleme decât merită. „De multe ori acesta poate duce la colorarea pielii în portocaliu. Nu arată deloc natural. Majoritatea oamenilor nu îl aplică corect, aşa că problema reprezintă întinderea produsului“, spune Citrone.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite