Ce nu trebuie să spună bărbaţii niciodată unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lipsa de tact a bărbaţilor generează adeseori tensiuni în cuplu FOTO Shutterstock
Lipsa de tact a bărbaţilor generează adeseori tensiuni în cuplu FOTO Shutterstock

Bărbaţii au uneori tendinţa de a spune femeilor ce gândesc, cu riscul ca lipsa de tact să le pericliteze relaţia. Specialiştii au aflat, prin intermediul unui sondaj, lucrurile pe care femeile nu vor să le audă niciodată de la un bărbat.

Accesele de sinceritate în relaţia cu partenera îi pot costa mult pe bărbaţi. Nimeni nu suportă să fie minţit, dar, pe de altă parte, o mare parte dintre problemele de cuplu apar pe fondul lipsei de tact a partenerilor, spun psihologii. Minciuna este tot minciună, indiferent dacă o spunem cu bune intenţii sau dacă o catalogăm ca „nevinovată“, dar există situaţii în care ea scuteşte partenerul de o suferinţă inutilă şi relaţia de o tensiune distructivă.

Sinceritatea face o relaţie mai trainică, însă unele lucruri nu trebuie spuse niciodată, oricât de convinşi am fi că avem dreptate. Bărbaţii sunt, de regulă, cei care dau dovadă de prea multă francheţe în relaţia de cuplu, iar psihologii au încercat să afle, prin intermediul unui sondaj, care sunt lucrurile pe care o femeie nu ar vrea să le audă niciodată de la ei.

Nu au niciodată probleme de greutate...

Aşa cum era probabil de aşteptat, remarcile negative legate de siluetă sunt cele care creează femeilor cele mai multe frustrări, reiese din sondajul efectuat de Paintballing.co.uk şi citat de cotidianul britanic „Daily Mail“. Întrebarea „Când trebuie să naşti?“ adresată unei femei care nu este însărcinată se clasează în topul lucrurilor nepotrivite spuse de bărbaţi. Deloc inspirat este şi răspunsul pozitiv la întrebarea „Am posteriorul mare?“, 17% din femeile intervievate pentru acest studiu fiind de părere că acesta este lucrul cel mai nepotrivit pe care îl poate spune un bărbat.

... şi conduc foarte bine

O femeie din şapte consideră că reprezentanţii sexului masculin nu ar trebui să facă niciodată remarca „Pari obosită“ şi aproape la fel de supărătoare este o replică de tipul „Calmează-te, dragă!“. Fireşte, un comentariu de tipul „Semeni tot mai mult cu mama ta“, nu va fi niciodată apreciat de reprezentantele sexului frumos, ca de altfel nici remarcile despre experienţa redusă a femeilor la volan.

„Uneori, bărbaţii spun în glumă aceste lucruri femeilor având convingerea că vor fi interpretate de femei în acelaşi fel. De cele mai multe ori, nu se întâmplă aşa. Nu este surprinzător că în topul lucrurilor nepotrivite spuse de bărbaţi se află întrebarea «Când trebuie să naşti?», pentru că nimănui nu î place să fie privit ca fiind gras“, spune purtătorul de cuvânt al firmei care a comandat studiul.   

Iată cum arată topul celor mai nepotrivite lucruri pe care un bărbat e poate spune unei femei:

1. Când trebuie să naşti?

2. Da, posteriorul tău pare mare.

3. Pari obosită.

4. Calmează-te, dragă!

5. Ai nevoie de ajutor să parchezi maşina?

6. Semeni tot mai mult cu mama ta.

7. Ţi-am spus eu!

8. Ai dat mulţi bani pe noua tunsoare? (sugerând că nu este reuşită)

9. Ai voie să mănânci asta? (tradus prin "ai mâncat deja prea mult")

10. Parcă aveai ceva de făcut?! (în mijlocul unei discuţii)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite