Ce nu este bine să cumpărăm în luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În perioada reducerilor, magazinele din Capitală oferă clienţilor electrocasnice cu până la 50% mai ieftine FOTO „Adevărul“
În perioada reducerilor, magazinele din Capitală oferă clienţilor electrocasnice cu până la 50% mai ieftine FOTO „Adevărul“

Afacerile şi târguielile în câştigul clientului nu ar trebui programate în luna octombrie, sunt de părere consilierii economici. Marii distribuitori de produse IT şi electrocasnice, dar şi firmele din domeniul vestimentar îşi amână cele mai mari oferte promoţionale pentru Black Friday, în luna noimebrie, sau pentru luna ianuarie.

Obiceiul american Black Friday sau Vinerea Neagră a cumpărăturilor a fost adaptat şi introdus cu succes şi pe piaţa din România. Şi anul acesta, în ultima săptămână din noiembrie, magazinele din ţară vor face reduceri de până la 90%. Tocmai de aceea, multe dintre cumpărăturile planificate pentru această lună ar trebui amânate până la momentul oportun. 

Publicaţia „Business Insider“ a realizat un clasament cu produsele pe care ar trebui „să le evităm“ în această perioadă a anului:

Maşini de spălat şi alte electrocasnice

Dacă vrei să-ţi achiziţionezi un nou aparat electrocasnic ar trebui să-ţi păstrezi economiile pentru sfârşitul lunii noiembrie, avertizează consilierii economici. Potrivit acestora, în octombrie, marii producători lansează pe piaţă noile game de produse la preţuri deloc convenabile pentru buzunarele clientului. La polul opus, între 25 noiembrie şi 1 decembrie, poţi să beneficiezi de ofertele promoţionale puse la bătaie de marii distribuitori ai pieţei de electrocasnice. Spre exemplu, în Vinerea Neagră a cumpărăturilor românii pot pleca acasă cu aspiratoare şi maşini de spălat cu preţuri reduse până la 70%.

Camere foto digitale, telefoane şi playere

Ca şi în cazul aparatelor electrocasnice, companiile care aduc pe rafturile magazinelor seriile de produse electronice vor da startul, la sfârşitul lunii noiembrie, unui maraton al reducerilor. Acelaşi lucru se va întâmpla şi anul acesta, când retailerii vor practica discount-uri semnificative cuprinse între 25% şi 60% la aparate foto, camere de filmat, tablete şi smartphone-uri.

Haine

Pasionatele de modă şi nu numai ar trebui să ocolească magazinele de haine în zilele lunii octombrie, explică specialiştii. Rundele de shopping ar trebui planificate la sfârşitul lunii noiembrie pentru lichidările de stoc ale colecţiilor de toamnă sau la jumătatea lunii ianuarie, perioade în care reducerile la colecţiile de haine şi pantofi pentru sezonul rece ajung şi până la 90%.

Televizoare HD

Românii care au început să cotrobăie prin magazine în căutarea ultimelor modele de dispozitive electronice ar trebui să-şi amâne cumpărăturile pentru lunile noiembrie, ianuarie şi februarie. Cei mai răbdători şi mai decişi dintre clienţi pot pleca acasă cu produse reduse cu până la 33%. 

Laptopuri

Febra reducerilor va cuprinde şi industria aparatelor electronice portabile în luna noiembrie. Cu trei săptămâni înainte de venirea Crăciunului, producătorii de profil vor lansa reduceri de 50% la multe dintre produsele aflate pe rafturile magazinelor.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite