Ce fac românii de Revelion. Suntem mai ciudaţi decât irlandezii şi ruşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilizatorii Badoo au votat o tradiţie românească, printre cele mai neobişnuite din lume
Utilizatorii Badoo au votat o tradiţie românească, printre cele mai neobişnuite din lume

Rezultatele unui sondaj global arată că superstiţiile româneşti se numără printre cele mai bizare lucruri practicate de Anul Nou, în lume.

Aproximativ 7.200 de utilizatori ai reţelei Badoo, din SUA, Brazilia, Germania, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Austria, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, Turcia şi Argentina, au votat cele mai ciudate obiceiuri practicate pe glob, în noaptea dintre ani.

Surprinzător, un obicei românesc ocupă locul doi în clasament, potrivit căruia, la 12 noptea, oamenii ascultă urletele animalelor, ca să alunge spiritele rele şi să atragă bucuria în anul ce vine.

Primul loc revine chillienilor, care-şi cară scuanele din casă şi merg la cimitir de Revelion, pentru a-i veghea pe cei care le-au fost dragi. Un obicei la fel de bizar, clasat însă pe locul trei, păstrează şi irlandezii, care, în Ajun de Anul Nou, îşi freacă pereţii casei cu pâine, sperând să alunge spiritele diavolului.

Sud-africanii din Johannesburg ocupă locul patru cu o tradiţie, pe cât de bizară, pe atât de amuzantă, potrivit căreia aruncatul mobilei pe geam de Revelion aduce noroc pe viitor. Ultima poziţie din top revine ruşilor din Siberia, care sărbătoresc Noul An sărind în lacuri, cu un trunchi de copac în spate.

Sondajul, citat de „Daily News“, a fost realizat în lunile noiembrie şi decembrie 2013, iar utilizatorii Badoo au votat, alături de cele mai bizare crediţe, şi cele mai amuzante practici de pe mapamond, de Revelion.

Topul celor mai amuzante tradiţii în noptea dintre ani

  • Să te săruţi pe scări, în piaţă (Veneţia)
  • Spaniolii, italienii şi mexicanii poartă lenjerie roşie, ca să aibă noroc
  • Oamenii se băt în apă, timp de trei zile (Thailanda)
  • Aruncatul mobilei pe geam (în oraşul Johannesburg din Africa de Sud)
  • Box cu vecinii, pentru a evita viitoarele conflicte (Peru)

Citeşte şi:

Poartă lenjerie roz şi ieşi cu valiza în stradă de Revelion: superstiţii ca să-ţi meargă bine în 2014 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite