Câţi ani din viaţă pierdem pentru că ne facem prea multe griji şi care sunt problemele care nu ne lasă să dormim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii pierd peste o oră în fiecare zi, gândindu-se la problemele lor/FOTO slangcath.wordpress.com
Oamenii pierd peste o oră în fiecare zi, gândindu-se la problemele lor/FOTO slangcath.wordpress.com

Oamenii pierd ani de zile din viaţă făcându-şi griji pentru diferite probleme, iar un studiu recent a calculat exact cât timp irosim astfel. Mai mult, 86% din cei chestionaţi au recunoscut că îşi fac mereu griji, chiar şi dacă nu au un motiv real.

Conform unui studiu britanic, un om pierde zilnic aproximativ o oră şi 50 de miunute gândindu-se la lucruri care îl stresează şi făcându-şi griji. Asta înseamnă în total 4 ani şi 11 luni, la o speranţă de vaţă de 64 de ani, scrie Daily Mail.

Cele mai frecvente lucruri care îi stresează pe oameni şi la care se gândesc frecvent sunt: locul de muncă, problemele financiare, sănătatea lor sau a celor dragi, relaţiile personale, aspectul fizic şi siguranţa familiei.

La studiu au participat 2.000 de persoane, dintre care 84% au recunoscut că suferă de insomnii din cauza acestor griji. Conducerea firmei care a comandat studiul, compania de produse naturiste Rescue Remedy, spune că rezultatele obţinute sunt de-a dreptul alarmante, arătând că oamenii îşi fac griji exagerat de mult timp. Timpul pierdut cu aceste probleme le afectează odihna, dar şi relaţiile cu prietenii sau partenerul, pentru că un om atât de stresat devine iritabil şi ia decizii greşite. Tocmai de aceea, oamenii trebuie să înveţe să se relaxeze mai mult, să se bucure de ce au şi să nu se mai gândească mereu că vor interveni diferite probleme. 

Şase din zece persoane care au participat la studiu au declarat că grijile excesive le-au afectat starea de spirit şi relaţiile cu cei din jur. Mulţi au ajuns să se certe cu partenerul sau chiar să-şi piardă locul de muncă. Aproximativ 34% dintre subiecţi au spus că discută cu alţii despre problemele lor, în timp ce unul din patru preferă să ţină secret motivele de îngrijorare. Opt din zece persoane au recunoscut că îşi fac mai multe griji decât ar fi cazul, iar problema se accentuează pe măsură ce înaintează în vârstă.

Printre metodele prin care oamenii caută să scape de griji sunt discuţiile cu rudele sau cu prietenii, activitatea fizică sau plimbările.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite