Camera şcolarului: cum îţi implici copilul în amenajarea ei şi care sunt piesele esenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camera

Să amena​jezi o cameră pentru copii nu e aşa simplu pe cât pare: vrei să îmbini partea jucăuşă cu cea educativă, pentru că procesul de asimilare e unul constant.

Am început o serie de articole despre camera copilului şi ţi-am pregătit sfaturi practice de la designeri din România, cu idei de camere amenajate de ei, plus informaţii de la un psiholog. Acum vorbim despre camera şcolarului.

În această etapă, poţi deja să amenajezi camera şcolarului împreună cu el, după cum explică Daiana Benga, psiholog şi fondator al Grădiniţei Heidi din Braşov. Sfatul ei este să nu îl laşi să aleagă dintr-o paletă nelimitată, ci să restrângi variantele şi să îi dai două opţiuni la ceea ce ţi se pare fezabil. În felul acesta îl implici şi simte că e alegerea lui, dar tu te asiguri că e o variantă confortabilă şi potrivită nevoilor sale. Un scaun inspirat de Minecraft, de exemplu, s-ar putea să nu fie comod, pe primul loc trebuie să fie confortul, apoi designul.

Biroul în lumină naturală şi mijlocul gol pentru joacă

„Este esenţial să ţinem cont de ce nevoi are copilul acum: un pat mai mare, preferabil de o persoană, 90-100 de centimetri lăţime, o măsuţă de activităţi sau birou, o zonă de jucării mai mare, o zonă de dulap. Ar trebui să gândim camera din punctul de vedere al funcţionalităţii, fără să uităm că orice copil are nevoie de spaţiu. Este foarte bine să lăsăm centrul camerei cât mai gol, pentru ca cel mic să aibă loc de joacă”, te sfătuieşte arhitecta Irina Radu de la iDecorate.

Continuarea articolului, aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite