Video Vloggeri spanioli, în România. Obiectivul turistic care i-a lăsat mască. „Îți taie pur și simplu respirația“ VIDEO
0Doi vloggeri spanioli din Madrid au petrecut câteva zile în România, în zona Argeșului. Transfăgărașanul și Curtea de Argeș, prima capitală a Țării Românești, le-au lăsat o puternică impresie.

Miguel și Ana sunt doi spanioli care locuiesc în Madrid, capitala Spaniei, și sunt foarte pasionați de mulți ani de călătorii pe tot globul. Iar din 2019 s-au decis să își povestească și să își prezinte diversele călătorii și experiențe ca vloggeri, atât pe propria pagină de YouTube, intitulată Two on Trip, cât și pe pagina lor web.
Cei doi spanioli, care au petrecut patru zile în România, au fost foarte impresionați de Curtea de Argeș, prima capitală a Valahiei și de Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din lume.
Pe parcursul sejurului în România, Miguel și Ana au condus o Dacia Logan și au ținut să precizeze că fabrica Dacia, automobil ce este foarte bine vândut în Spania, se află aproape de Curtea de Argeș, la Mioveni.
Cei doi vloggeri spanioli s-au cazat la Hotelul Posada din Curtea de Argeș, ce le-a lăsat o bună impresie, iar a doua zi de dimineață au mers la mănăstirea Curtea de Argeș.
„Am fost foarte impresionați de slujba ținută la Mănăstirea Curtea de Argeș. Iar mănăstirea, edificată în secolul al XVI-lea, este absolut superbă, cu un stil arhitectural unic. Intrarea costă doi lei și, surpriză, dacă vrei să faci fotografii înăuntru trebuie să plătești 10 lei, pentru pentru filmare, tariful este de 20 de lei”, spun Miguel și Ana.
Cei doi au vizitat și Necropola Regală, unde sunt îngropați Regele Mihai și Regina Ana. De la Curtea de Argeș, Miguel și Ana au mers pe Transfăgărășan.
„Este un sentiment special să mergi cu mașina pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai faimoase drumuri din lume și probabil drumul cu cele mai multe curbe. Peisajele de pe Transfăgărășan îți taie pur și simplu respirația. Transfăgărășanul a fost făcut faimos de programul de televiziune Top Gear”, mai precizează Miguel.

Trebuie spus că orașul Curtea de Argeș este apreciat și de către autorii Ghidului Michelin dedicat României, care au acordat două stele (din maximum trei) Mănăstirii Curtea de Argeș, pe care o descriu la superlativ: „Compactă, extrem de bogat decorată, această biserică din secolul al XVI-lea întoarce toate privirile cu turnurile sale torsadate ce seamănă cu bezele sau cu o înghețată italiană. Veți petrece mult timp analizând detaliile ornamentale de inspirație orientală, cu păsări sau plante. Aceste detalii pot fi regăsite în interiorul mănăstirii, inclusiv pe cele 12 coloane, după ce ai trecut de superba poartă de la intrare”.
Mănăstirea Curtea de Argeș a fost ridicată între anii 1515 și 1517 de domnitorul Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească.
În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. În afară de mormintele regale, la Mănăstirea Curtea de Argeș se află și moaștele sfintei Filofteia.
Două incendii din 1866 și 1867 au distrus clădirile seminarului, respectiv locuințele, paraclisul și turnul de intrare. La inițiativa lui Carol I, biserica a fost restaurată începând cu anul 1875 de către arhitectul francez Lecomte du Noüy, ceea ce a dus la înlocuirea frescei originale cu o pictură nouă și la alte modificări majore ale structurii interioare. În 1886 a fost finalizată restaurarea bisericii și a început construirea palatului regal ce va fi mai târziu transformat în palat episcopal.