VIDEO Turism în vremea pandemiei. Machu Picchu, deschis pentru un singur turist blocat în Peru de şapte luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Machu Picchu, FOTO Shutterstock
Machu Picchu, FOTO Shutterstock

Autorităţile din Peru i-au permis unui bărbat din Japonia să viziteze ruinele citadelei Machu Picchu, după ce acesta a rămas blocat aproape şapte luni în ţara sud-americană din cauza pandemiei de COVID-19.

Vizita lui Jesse Takayama, turistul japonez, a venit după ce acesta a făcut o cerere specială în timp ce s-a aflat blocat de la mijlocul lui martie în oraşul Aguas Calientes, localiate din apropiere faimosului templu, a spus Alejandro Neyra, ministrul peruan al culturii, citat de The Guardian.

„A venit în Peru cu visul de a vizita templul”, a explicat acesta într-o conferinţă de presă online. „Cetăţeanul japonez a vizitat Machu Picchu alături de administratorul parcului pentru a-şi îndeplini visul înainte să se poată întoarce în ţara sa”.  

Takayama, cu biletul cumpărat din martie în mână, a vizitat sâmbătă ruinele citadelei construite acum mai bine de 500 de ani, devenind primu vizitator care păşeşte în interiorul celebrului obiectiv turistic în ultimele şapte luni. Planul iniţial al bărbatului era să petreacă doar câteva zile în Peru cu unicul scop de a vizita Machu Picchu.

„Este extraordinar! Vă mulţumesc!”, a spus Takayama într-o înregistrare video făcută printre ruine.

Peru a raportat până acum nu mai puţin de 33,305 de decese cauzate de infectarea cu virusul Sars-Cov-2, având cea mai mare rată de mortalitate pe cap de locuitor din lume.  Zborurile internaţionale au fost reluate recent, dar doar către alte şapte din America de Sud şi Centrală, importanta industrie a turismului din Peru fiind devastată de pandemie.

Neyra a transmis că ruinele citadelei Machu Picchu vor fi deschise în noiembrie pentru turiştii peruani şi străini. Acesta n-a oferit o dată exactă pentru deschidere, dar a specificat că vizitele vor fi reduse la 30% din capacitatea normală de 675 de persoane pe zi. „Suntem în continuare în plină pandemie şi redeschiderea va fi făcută cu toată grija necesară”, a declarat ministrul.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite