Vacanţă în ţările cu cea mai bună reputaţie: de ce să călătoreşti aici şi cât te costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

Imaginea unei ţări poate influenţa orice, inclusiv numărul de turişti atraşi anual. Iată, aşadar, ţările cu cea mai bună reputaţie din lume, potrivit Institutului de Reputaţie, alese după 16 criterii, printre care se număra şi cât de sigur este locul, cât de prietenoşi şi ospitalieri sunt locuitorii şi cât de eficientă este gurvernarea.

Ţările au fost alese printr-un sondaj online la care au participat 48.000 de locuitori din ţările G8, cele mai industrializate şi mai puternice naţiuni din lume: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Rusia, potrivit BBC. 

  

 5. Norvegia 

wallstreet

  

Norvegia are o reputaţie bună ca ţară sigură şi, prin urmare, că destinaţie de vacanţă. Când vine vorba de turism, asociem Norvegia în primul rând cu fiordurile. 

  

Ce poţi să vezi în Norvegia 

  

 Peisajele vorbesc cel mai bine despre Norvegia, de la fiorduri uşor accesibile turiştilor şi munţi care parcă ies din apă până la insulele Lofoten sau celebra stâncă Preikestolen. În vestul Norvegiei poţi călători atât pe mare, cât şi pe uscat în cele mai bune condiţii, iar doritorii pot merge în excursii pe munte sau pe gheţari, la pescuit sau cu bicicleta. Turiştii mai pot vedea unul dintre cele mai cunoscute fiorduri ale Norvegiei, Geirangerfjord, teritoriu protejat de UNESCO, şi superbul oraş Alesund. 

  

 Bilete de avion: de la 80 euro dus-întors 

  

 O noapte de cazare: 130 euro (în medie, cameră dublă) 

4. Australia

Pentru sentimentul de siguranţă şi pace, Australia este printre ţările cu cea mai bună imagine în lume.

Ce ai de văzut în Australia

Chiar dacă se află destul de departe de România, Australia este acel tip de destinaţie în care ar trebui...citeşte continuarea pe wall-street.ro. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite