Unde se pregătesc românii să-şi petreacă vacanţa de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul românilor care vor pleca în vacanţă de Rusalii va creşte faţă de anul trecut. FOTO chemistryeurope.eu
Numărul românilor care vor pleca în vacanţă de Rusalii va creşte faţă de anul trecut. FOTO chemistryeurope.eu

Din cele 13 zile libere în 2015, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, românii au noroc ca Rusaliile să fie sărbătorite anul acesta duminică şi luni, respectiv 31 mai şi 1 iunie, prin urmare mulţi vor beneficia de un weekend prelungit.

Conform unei analize realizate de agenţia de turism Paralela 45, numărul românilor care vor pleca în vacanţă de Rusalii va creşte faţă de anul trecut şi va ajunge la 50. 000. Majoritatea va alege destinaţiile din zona litoralului, dat fiind şi vremea bună care se anunţă pentru sfârşitul lunii.

„De Rusalii cele mai multe vacanţe le-am vândut deja pe litoral, atât în România, cât şi în Bulgaria. Românii vor profita de weekendul prelungit şi de tarifele hoteliere care în această perioadă sunt cu până la 30% mai mici decât în plin sezon, iar în unele unităţi se oferă şi masa de Rusalii gratuită. Mulţi îşi vor lua şi ziua de vineri liberă pentru a uni cu weekendul şi atunci vor prefera să aleagă destinaţi în aproapierea casei, iar între litoralul românesc şi bulgăresc nu e o diferenţă foarte mare nici ca distanţă, nici ca tarife”, a declarat Alin Burcea, preşedintele Paralela 45.

Cele mai căutate oferte pentru perioada Rusaliilor sunt pentru trei nopţi de cazare, între 29.05-01.06.2015.  Preţurile încep de la 102 lei de persoană pentru un sejur de 3 nopţi, cazare în cameră dublă standard pentru litoralul românesc, în timp ce pentru litoralul din Bulgaria ofertele încep de la 26€ de persoană pentru un sejur de 3 nopţi în cameră dubla cu all inclusive. La munte, cea mai căutată ofertă este de 290 lei de persoană pentru 3 nopţi în cameră dublă cu mic dejun inclus.

Anul trecut aproximativ 40.000 de români au plecat în vacanţa de Rusalii, cu 30% mai puţini decât în 2013, când sărbătoarea a fost la sfârşitul lunii iunie, când elevii erau deja în vacanţă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite