Unde putem merge în vacanţă în 2021? Destinaţiile turistice cu restricţii minime din Europa, dar şi din afara ei

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Sezonul turistic din 2020 a fost, în mare parte, plin de restricţii din cauza pandemiei, dar în 2021 lucrurile par să se îmbunătăţească. Pentru oamenii pasionaţi de călătorie, opţiunile de vacanţă sunt numeroase, existând ţări cu restricţii minime atât în Europa, cât şi în afara ei, care au deschis barurile, restaurantele şi locurile de vizitat pe care orice turist vrea să le descopere.

Şapte ţări-destinaţii turistice preferate din Uniunea Europeană şi-au deschis graniţele pentru turişti europeni, însă fiecare are propriul său regim de reguli şi restricţii anti-Covid, unele mai relaxate, altele mai dure. Majoritatea permit, însă, intrarea pe teritoriu cu un test PCR negativ, certificat de vaccinare sau act care dovedeşte că persoana a trecut prin boală, scrie Euronews.

Ţările din Europa unde putem merge în vacanţă

Croaţia

Este cunoscută pentru apa limpede şi numeroasele insule care pot fi vizitate de turişti. Pe lângă plaje, există şi parcuri care sunt numai bune pentru persoanele care vor să se plimbe şi, totuşi, să stea departe de razele soarelui.

Turiştii şi vizitatorii din orice ţară pot vizita Croaţia atâta timp cât au fie dovada vaccinării, fie un test PCR negativ din ultimele 48 de ore, fie o dovadă că au trecut prin boala COVID-19.

Grecia

Grecia, una dintre destinaţiile cele mai frecventate de turişti din România şi nu numai, permite intrarea pe teritoriul său a turiştilor europeni dacă aceştia prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, un test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore sau dovada recuperării din boală. Pentru cetăţenii UE/Schengen/EEA/UK nu se aplică măsura carantinării.

În Grecia, barurile şi restaurantele sunt deschise încă din luna mai şi nu există restricţii de circulaţie pe timp de noapte. Autorităţile de la Atena speră că insulele greceşti vor fi „libere de Covid” până la sfârşitul luniii iunie.

Italia

Este una dintre cele mai vizitate ţări din Europa şi are oraşe cu o încărcătură istorică aparte. Pentru a putea vizita ţara este nevoie de un test PCR negativ din ultimele 48 de ore şi trebuie să completeze şi un formular digital de localizare a pasagerilor. 

Formularele suplimentare sunt necesare pentru intrarea în Sicilia, Puglia şi Calabria.

Italia permite intrarea cetăţenilor din toate ţările UE, precum şi din Marea Britanie şi SUA. Vizitatorii Italiei vor fi în continuare supuşi unor interdicţii: intrarea în casă la ora 23:00, care este în vigoare până în iulie 2021 şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiul public.

Malta

Malta a fost redeschisă oficial turiştilor în iunie 2021 şi este prima ţară europeană care ajunge la imunizarea colectivă. 

Cetăţenii ţărilor UE şi ai unor ţări precum Anglia sau Canada pot intra în Malta cu un test PCR negativ din ultimele 72 de ore, dar şi cu paşapoartele pentru vaccinuri care vor fi introduse de la 1 iulie.

Restaurantele malteze pot rămâne deschise până la miezul nopţii, iar masca nu va mai fi purtată în aer liber din iulie.

Muntenegru

Nu este o şară foarte vizitată, dar are numeroase atracţii turistice, precum oraşe istorice, plaje şi parcuri naţionale.

Vizitatorii pot face un tur pietonal al oraşului vechi Kotor sau o croazieră pe coastă.. Teatrele, barurile şi cinematografele din Muntenegru sunt deschise.

Muntenegru acceptă vizitatori din toate ţările, cu condiţia ca turiştii să aibă fie un test PCR negativ din ultimele 72 de ore, un test antigenic negativ din ultimele 48 de ore, dovada recuperării sau dovada vaccinării. Nu este necesară nicio dovadă a testului din partea ţărilor vecine Muntenegrului.

Portugalia

Ţara se află în prezent în etapa a patra a redeschiderii ei, ceea ce înseamnă că nu e necesară purtarea măştii pe plajă, iar restaurantele şi hotelurile sunt deschise.

Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetăţenii şi rezidenţii ţărilor europene cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar acelaşi regim se aplică şi Insulelor Azore şi Madeira.

Destinaţii turistice din lume

Maldive

Insulele pitoreşti din oceanul Indian oferă turisţilor ape limpezi, păduri tropicale şi plaje cu palmieri. Pentru a vizita insulele, vizitatorii trebuie să furnizeze un rezultat negativ al testului PCR din ultimele patru zile.

Nu există cerinţe de carantină, cu excepţia călătorilor britanici, care trebuie să se autoizoleze timp de zece zile.

Turiştii trebuie să se cazeze pe „nsulele staţiunii” desemnate şi să stea la un singur hotel pentru întreaga vacanţă.

Mexic

În zonă sunt acceptate persoanele din orice ţară, cu toate că graniţa cu SUA este închisă. În funcţie de numărul de cazuri din Mexic, s-ar putea să fie necesară carantina. La aeroport este necesară verificarea temperaturii turiştilor.

Restaurantele şi barurile din afara Zonei Roşie sunt deschise cu limitări de capacitate diferite.

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite