Un castel medieval cu 115 dormitoare a fost scos la vânzare. Cât costă proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul exact în care se află castelul este ţinut la secret FOTO: Telegraph.co.uk
Locul exact în care se află castelul este ţinut la secret FOTO: Telegraph.co.uk

Cea mai mare casă din lume, cum a fost „botezat“ un castel medieval din Toscana scos recent la vânzare, are nu mai puţin de 115 dormitoare şi 100 de băi, iar proprietatea pe care se află măsoară 630 de hectare. Nimeni nu ştie exact unde anume în Toscana este acest castel, scrie publicaţia „The Telegraph“.

Un castel medieval italian construit în secolul al XII-lea a fost scos recent la vânzare pentru suma de 28 de milioane de euro.

Proprietatea se află undeva la est de oraşul Siena, pe un teren de 630 de hectare, dar nu se cunoaşte exact locul în care se află.

Castelul este înconjurat de plantaţii de viţă-de-vie, măslini şi lanuri de floarea-soarelui. Acesta este unul dintre puţinele castele medievale din Europa care au rămas intacte până în prezent.

Castelul italian ai cărui proprietari au dorit să rămână anonimi a fost reşedinţa oficială a papilor Pius al II-lea şi Pius al III-lea. El este pus în vânzare de Sotheby's International şi nu se cunoaşte motivul pentru care actualii proprietari vor să renunţe la el.

castel toscana la vanzare

FOTO: Telegraph.co.uk

Castelul a fost multă vreme reşedinţa unei importante familii italiene, Piccolomini. Doi dintre cei mai notabili membri ai acestei familii Piccolomini, Enea Silvio Piccolomini şi Francesco Piccolomini, au devenit liderii Bisericii Catolice (Papa Pius al II-lea şi Papa Pius al III-lea). Actualii proprietari au cumpărat proprietatea de la familia Piccolomini în urmă cu trei decenii.

castel toscana la vanzare

FOTO: Telegraph.co.uk

Se crede că Galileo Galilei ar fi stat în turnul castelului, de unde a admirat bolta cerească în nopţile senine.

Construcţia în stil medieval are o curte interioară cu turnuri şi o capelă, podele de marmură în interior şi tavane cu picturi elaborate. Cele 115 dormitoare aflate în castel şi în clădirile din jurul acestuia ar putea găzdui nunţi de poveste, iar podgoriile ar putea atrage numeroşi turişti.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite