Transfăgărăşanul, inclus într-un top National Geographic: cum descrie revista şoseaua românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfăgărăşanul este unul din cele mai spectaculoase drumuri din lume, potrivit National Geographic
Transfăgărăşanul este unul din cele mai spectaculoase drumuri din lume, potrivit National Geographic

Transfăgărăşanul face parte din top 10 cele mai spectaculoase drumuri din lume, un clasament întocmit de platforma National Geographic.

National Geographic a realizat un material care descrie top 10 cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfăgărăşanul fiind unul dintre traseele menţionate de platformă. 

Transfăgărăşanul este amintit pentru obiectivele istorice şi naturale care apar pe traseu, însă sunt menţionate şi riscurile unei călătorii pe cunoscuta şosea românească.

„Trage o sperietură în Alpii Transilvăneni“ este denumită de cei de la National Geographic secţiunea dedicată Transfăgărăşanului.

„Întortocheatul drum românesc urmează un traseu nord-sud care uneşte două dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară“, au detaliat jurnaliştii.

„Vlad Ţepeş, prinţul care a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker, este probabil cea mai importantă tentativă a zonei de a ajunge celebră, iar turiştii se pot opri la ruinele Castelului Poenari, vechi de 700 de ani, după ce străbat drumul pitoresc de peste râul Argeş şi trec de forma de semilună a Barajului Vidraru şi de lacul de smarald Vidraru“, se mai arată în material. 

Autorii recomandă o oprire la Cascada Bâlea înaltă cât 20 de etaje şi adaugă: „Luaţi o telecabină roşie până sus, la Lacul Bâlea, unde sunt deschise tot anul două cabane, iar în fiecare iarnă este construit de la zero un hotel din gheaţă“.

Articolul se încheie fiind aduse în vedere şi riscurile călătoriei pe Transfăgărăşan: „De parcă n-ar fi destul să treci peste 27 de poduri şi apeducte, să traversezi un tunel fără lumină şi să stai cu ochii după turmele de oi care rătăcesc în drum, condiţiile meteo înşelătoare fac ca Transfăgărăşanul să nu fie deschis decât de la sfârşitul lunii iunie până la jumătatea lunii octombrie pentru a fi traversat în siguranţă“.

În clasamentul întocmit de National Geographic se mai găsesc şoseaua Trans-Andică dintre Chile şi Argentina, Blue Ridge Parkway din Virginia şi Carolina de Nord, „Drumul Morţii“ din Bolivia, un tunel săpat manual în China în anii ´70, şoseaua alpină Grossglockner din Austria, Şoseaua 94 sau Milford Road din Noua Zeelandă şi alte drumuri din Columbia, Canada şi Maroc.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite