Topul capitalelor europene pe care iubitorii de bere ar trebui să le viziteze în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate drumurile duc în această vară către cele mai importante capital ale berii. Fiecare dintre acestea au fabrici care produc bere cunoscută la nivel internaţional, vizitatorii putând vedea procesul de producţie. Aceştia pot savura licoarea din hamei, direct de la sursă, unde berea este mai mult decât o simplă băutură.

Una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume este berea. Arta producerii acesteia s-a dezvoltat foarte mult în timp, acest lucru ducând la crearea unei game largi de mărci de bere unice, care potolesc setea a milioane de oameni din întreaga lume. Numărul fabricilor de bere din întreaga lume este mare, devenind obiective pentru turiştii care ajung în zonă.

Dacă sunteţi un adevărat iubitor de bere, următoarele capitale ar trebui să se află pe lista locurilor pe care trebuie să le vizitaţi:

Dublin

Aici este casa uneia dintre cele mai faimoase beri din lume, Guinness (foto sus). Arthur Guinness a creat fabrica de bere în 1759, devenind de-a lungul timpului unul dintre cele mai cunoscute branduri. Chiar daca Guinness este berea cea mai servită în acest frumos oraş, există multe alte tipuri de bere, fabricate în Dublin, care hipnotiza turiştii din întreaga lume. Trecerea prin capitala Irlandei, fără a gusta berea Guinness, este practic imposibilă, dat fiind faptului că există peste 600 de pub-uri în care aceasta este servită.

Praga

image

Capitala Republicii Cehe ar putea fi, de asemenea, numită capitala berii. Acest lucru poate susţinut şi prin faptul că cetăţenii cehi au cea mai mare rată de consum al acestei licori pe cap de locuitor, chiar mai mare decât germanii. Orasul este plin de numeroase pub-uri, care oferă peste treizeci de mărci de bere. Praga este cunoscută pentru berea Staropramen, având cea mai mare fabrică de bere din oraş. Perioada recomandată pentru a vizita acest oras este în cursul lunii mai,în timpul Festivalului berii. Este cel mai mare festival de bere cehă, care durează 17 zile, vizitatorii putându-se bucura de peste 70 de tipuri diferite de bere. Una dintre cele mai vechi pub-uri de bere din lume, U Fleku, este situat în oraşul Praga, scrie lifehack.org.

Munchen

image

Acesta este un refugiul perfect pentru toti cei care consideră că berea este cea mai bună băutură din lume. Oktoberfest atrage peste 6 milioane de vizitatori din toate părţile lumii, oferind peste 7 milioane de litri de bere participanţilor. Munchen are şase mari fabrici de bere, o treime dintre acestea asigurând necesarul din timpul festivalului, pe care îl produc în doar două săptămâni. Dacă planificaţi să vizitaţi Munchen-ul, ar trebui să faceţi acest lucru in timpul Oktoberfest. În cazul în care doriţi să evitaţi aglomeraţia, oraşul are grădini incredibile unde se serveşte bere si sali special amenajate în acest sens, pe tot parcursul anului.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite