Secretele murdare ale meseriei, dezvăluite de însoţitorii de bord: ce se întâmplă când moare un pasager în timpul zborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii care dau bacşiş stewardesei pot avea parte de o trataţie specială/FOTO www.glassdoor.com
Pasagerii care dau bacşiş stewardesei pot avea parte de o trataţie specială/FOTO www.glassdoor.com

Deşi mulţi călători se tem de obicei pentru siguranţa din timpul zborului, ei ar avea mai curând alte motive să-şi facă griji atunci când urcă într-un avion. Nu este vorba despre riscul de prăbuşire, ci de detalii aparent minore, legate, de exemplu, de cafeaua pe care o vor bea la bord.

Trei însoţitori de bord de la două mari companii aeriene din Statele Unite au dezvăluit secretele meseriei lor în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii de la Menshealth.com. Sunt lucruri inedite, pe care puţini pasageri le cunosc.

Apa şi cafeaua care ni se servesc

Alison, stewardesă la o mare companie aeriană, spune că în avion nu este servită niciodată cafea cu cafeină, doar o variantă decafeinizată. Asta deoarece echipajul nu vrea să aibă probleme cu pasagerii care ar putea deveni foarte agitaţi, din cauza stresului şi a consumului de energizante.

Brian, însoţitor de zbor, spune că în avioanele cu care zboară el se serveşte şi cafea adevărată, dar numai cu foarte puţină cafeină. De obicei, toată cafeaua este preparată la comun, astfel încât cea normală şi cea fără cafeină ajung să se amestece.

În plus, apa folosită pentru a prepara cafeaua provine dintr-un rezervor care nu este curăţat niciodată. Este exact aceeaşi apă folosită la toaletă, prin urmare poate ar fi o idee mai bună să refuzăm ceaşca de cafea oferită în avion. Însoţitorii de bord spun că apa îmbuteliată este servită doar pasagerilor de la clasa I. Ceilalţi vor primi apă din aceste rezervoare destul de murdare, spune Nancy.

Ce se întâmplă când moare un pasager

De multe ori, pe cursele de linie zboară şi persoane care transportă organe umane congelate, destinate transplantului. Organele sunt puse se obicei sus, în locurile rezervate bagajelor de mână.

Când un pasager moare subit în timpul zborului nimeni nu va afla adevărul. Însoţitorii de zbor vor spune că acesta doarme sau că este beat şi îl vor acoperi cu o pătură. Chiar dacă ştiu ce s-a întâmplat în realitate, vecinii de scaun ai mortului sunt obligaţi să stea în continuare lângă el, până la aterizarea avionului. Altfel s-ar putea produce panică şi haos în cabină.

Chiar dacă pasagerii sunt rugaţi să-şi închidă telefoanele mobile în timpul decolării şi aterizării, însoţitorii de zbor le folosesc exact atunci ca să-şi citească mesajele primite. Este de fapt singurul moment în care pasagerii nu le solicită serviciile, iar ei pot sta liniştiţi.

Uşile de la toaletă se pot deschide din exterior, dacă dacă au fost închise pe interior. Măsura a fost luată pentru a putea interveni în cazul în care unui pasager i se face rău acolo sau rămâne blocat. De asemenea, este foarte utilă penntru că îi descurajează pe cei care vor să facă sex acolo, spune Alison.

Nimeni nu se gândeşte să dea bacşiş unei stewardese. Dar dacă ar face asta, ar putea primi diferite trataţii rezervate de obicei doar celor de la clasa I sau chiar un loc mai bun în avion. De asemenea, pasagerii care sunt foarte atrăgători şi îmbrăcaţi elegant ar putea avea parte de surprize plăcute: o băutură gratuită sau mutarea de la clasa economic la clasa I.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite