Se înmulţesc monoliţii misterioşi ai lumii. În Anglia a fost descoperită a treia structură „suprarealistă” din ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monoliţi misterioşi, a căror origine este incertă, continuă să apară în diferite zone ale lumii, unul fiind descoperit recent în Anglia.

Structura a fost descoperită în parcul naţional Devon, în apropierea unui sat, iar un locuitor a declarat pentru BBC că aspectul suprarealist al construcţiei şi suprafaţa sa strălucitoare lasă impresia, din depărtare, că „ceva este în neregulă cu cerul”. 

Acesta a explicat, însă, că atunci când a ajuns în apropierea structurii a devenit evident că este construită de un om, putând fi văzute cu uşurinţă locurile de pe suprafaţă unde diferitele elemente au fost prinse împreună, cât şi amprentele lăsate în urmă de cei care l-au instalat.

Reprezentanţii parcului naţional au confirmat că au îndepărtat structura, aceştia explicând că oricine vrea să instaleze diferite construcţii pe teritoriul parcului trebuie să contacteze mai întâi autorităţile competente pentru a primi permisiunea. 

„Ştim că mulţi oameni consideră că lucrurile acestea sunt un subiect interesant de discuţie, dar trebuie să ne amintim că vorbim de un parc naţional, o arie protejată dată fiind importanţa pe care o are pentru natură, vietăţile sălbatice şi arheologie”, a explicat un purtător de cuvânt.

Este al treilea monolit descoperit pe teritoriul Regatului Unit în ultima săptămână. Construcţiile de acest fel au început să apară în diferite zone ale lumii după descoperirea primului monolit în Utah, la sfârşitul lunii noiembrie. A doua construcţie similară cu cea din Utah care a ajuns în atenţia presei internaţionale a fost găsită în judeţul Neamţ, în apropierea unei cetăţi dacice. Acesta a dispărut într-un mod la fel de misterios ca cel în care a apărut. Recent, un alt monolit a apărut în România pe plaja de la Vadu. Nimeni nu ştie exact cine şi de ce construieşte aceste structuri. Explicaţia cea mai plauzibilă pare să fie cea conform căreia un artist a construit monolitul din Utah, iar celelalte structuri sunt simple imitaţii.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite