Reclama mincinoasă pe care şi-o fac unele hoteluri: cât de mult diferă fotografiile „aranjate” de condiţiile reale şi cum putem evita surprizele neplăcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini Oyster/Business Insider
Imagini Oyster/Business Insider

Puţini turişti pot spune că nu au avut niciodată surprize neplcăute când s-au cazat la un hotel. Deseori, fotografile cu care îşi face reclamă hotelul sunt modificate, astfel încât locul să pară mult mai frumos decât este în realitate. De aceea, fără să ştim ajungem să cumpărăm sejururi în hoteluri care sunt foarte diferite de ce credeam noi.

Site-ul de turism Oyster a publicat pe Business Insider o serie de fotografii din care reiese că anumite hoteluri şi-au făcut reclamă falsă. Alături de acestea, găsim imaginile reale, surprinse la destinaţie, iar diferenţele sunt deseori foarte mari. Oyster este un site care trimite specialiştii pe teren, să viziteze hoteluri şi să verifice dacă reclama lor corespunde cu condiţiile care există în realitate.

Cel mai des, fotografiile din reclamă sunt modificate în Photoshop sau pur şi simplu realizate dintr-un unghi favorabil sau într-un moment în care plaja, de obicei foarte aglomerată, este pustie. Indiferent de metoda folosită de hotel, turistul se va simţi păcălit, pentru că nu va găsi locul liniştit la care visase, ci unul înghesuit şi aglomerat.

Pentru a evita aceste surprize neplăcute, turiştii pot consula site-uri de profil cum este Tripadvisor, unde vor vedea şi fotografii făcute de turiştii care s-au cazat la acele hoteluri. 

Iată câteva exemple de imagini folosite pentru a sugera o plajă sau o piscină liniştită, deşi în realitate aici este plin de turişti.

image
image
image
image

Alte fotografii arată camere foarte mari, spaţioase, cu pat matrimonial încăpător, dar în realitate turiştii vor găsi două paturi unite şi camere mici, cu mobilă puţină.

image
image
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite