Primele 10 cele mai rele oraşe din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Continuarea studiului realizat anual de „The Economist Intelligence Unit” arată care sunt cele mai rele 10 oraşe din lume în care se poate locui. Damasc, capitala Siriei, ocupă primul loc în topul negativ.

Oraşelor din toată lumea le sunt oferite scoruri care, per total, însumează condiţile de viaţă pe care oamenii le au locuind în ele. Fiecare oraş primeşte note în funcţie de stabilitate, sistem de sănătate, cultură şi mediu, educaţie şi infrastructură.

De la începutul Primăverii Arabe, Siria a fost contaminată de violenţă şi de lupta rebelilor împotriva guvernului. Asta a dus la plecarea a două milioane de oameni din ţară, potrivit „The Independent”, şi a transformat Damascul în sursa principală a tensiunii.

Alte oraşe prezente pe aceeaşi listă sunt Dacca, în Bangladesh, şi Lagos, în Nigeria. Al treilea loc este ocupat de Port Moresby, din Papua Noua Guinee, ceea ce este surprinzător dat fiind faptul că Melbourne şi Sidney, din vecinătate, se află în topul celor mai bune oraşe din lume.

Teheran (Iran), Douala (Camerun), Tripoli (Libia), Karachi (Pakistan), Alger (Algeria), Harare (Zimbabwe) şi Lagos (Nigeria) continuă lista oraşelor în care oamenii trăiesc cel mai prost, din toate punctele importante de vedere.

Studiul mai arată că, din 2008, există un declin al condiţiilor de viaţă în toată lumea, per total. Cu toate acestea, sunt oraşe în care, în ultimul an, condiţiile de viaţă s-au îmbunătăţit simţitor. Printre acestea se numără Bogota (Columbia), Dubai, Bratislava (Slovacia), Taipei (Taiwan) şi Colombo (Sri Lanka).
Pe lista oraşelor în care nivelul condiţiilor de viaţă a scăzut se află şi Sofia, capitala Bulgariei. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite