Plaje din Grecia, Turcia şi Croaţia, printre cele mai frumoase din lume în 2016: unde poţi să-ţi organizezi uşor o vacanţă de neuitat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe dintre plajele spectaculoase incluse în clasamentul realizat de publicaţia Business Insider pentru această vară sunt accesibile ca distanţă pentru românii care visează să se relaxeze într-o astfel de destinaţie.

Nisip fin, un peisaj spectaculos, ape limpezi sunt numai câteva dintre condiţiile îndeplinite de plajele incluse de publicaţia Business Insider într-un clasament al celor mai spectaculoase destinaţii de vacanţe la malul mării. 

Plaja Zlatni Rat, insula Brač, Croaţia 

Plaja Zlatni Rat de pe insula croată Brač are o lăţime de aproape 500 de metri de nisip alb mângâiat de valurile Mării Adriatice. Plaja este preferată de iubitorii sporturilor nautice, graţie vântului prielnic din zonă.

Golful piraţilor, Zakynthos, Grecia

Plaja Navagio din insula grecească Zakynthos, populară şi sub denumirile Plaja naufragiului sau Golful piraţilor, este un refugiu superb străjuit de epava vasului Panagiotis, ambarcaţiune folosită pe vremuri de contrabandiştii de ţigări.

Plaja Ölüdeniz, Turcia

Satul pescăresc Ölüdeniz  din Turcia, se mândreşte cu o plajă cu nisip alb şi apă albastră-verzuie, la Marea Mediterană, mărginită de dealuri acoperite de păduri de pini. Ölüdeniz a fost numită adesea în anii din urmă una dintre cele mai frumoase plaje din Mediterană, deloc de mirare dacă ţinem cont de faptul că localnicii numesc acest tărâm „Raiul pus pe Pământ de către Allah”.

image

FOTO Business Insider

Plaja Catedralelor, Ribadeo, Spania

Playa de la Catedrales (Plaja Catedralelor) este străjuită de un ansamblu de stânci modelate de apă şi vânt în decursul timpului, oferind imaginea unor formaţiuni ce par realizate de mâna omului. În timpul refluxului, vizitatorii se pot plimba pe plajă ca să admire „catedrala” clădită de natură. 

Praia do Camilo, Algarve, Portugalia

Situată în apropierea oraşului Lagos, Praia do Camilo este una dintre cele mai frumoase plaje din Algarve, preferată de familiile cu copii şi de turiştii care rămân muţi de admiraţie la vederea stâncilor de zeci de metri care se înalţă din apele Oceanului Atlantic.

image

FOTO Business Insider

Plaja Nissi, Ayia Napa, Cipru 

Celebra plajă Nissi din Cipru este destinaţia perfectă pentru cei care iubesc petrecerile pe plajă, dar şi relaxarea într-un cadru natural cu ape cristaline. De altfel, plaja Nissi este în topul celor mai frumoase destinaţii estivale din Cipru, dar şi din Europa.

Plaja Fakistra, Pelion, Grecia

Plaja Fakistra este situată în centrul ţării, între Salonic şi Atena, în Peninsula Pelion. Înconjurată de stânci şi de pădure, Fakistra are nisip de culoarea mierii şi apă de un albastru intens. La plajă se poate ajunge pe mai multe poteci naturale, ceea ce sporeşte farmecul zonei.

image

FOTO Business Insider

Praia de Benagil, Algarve, Portugalia

Satul de pescari Benagil este situat în Algarve, zona portugheză renumită pentru destinaţiile estivale. Turiştii pot explora stâncile şi peşterile din apropiere şi se pot relaxa pe plaja micuţă, la soare, în timp ce privesc pescarii care îşi văd de treburile zilnice.

Scala dei Turchi, Sicilia, Italia

Plaja Scala dei Turchi, localizată în oraşul Agrigento, în sudul Siciliei, uimeşte prin peisajul de un alb orbitor şi stâncile care coboară până în apă, ca un fel de trepte naturale.

image

FOTO Business Insider

Plaja ascunsă, Insulele Marieta, Mexic

Deşi nu este o destinaţie atât de accesibilă din cauza distanţei mari faţă de România, „Plaja ascunsă” este una dintre cele mai spectaculoase din topul Business Insider. Situată în Insulele Marieta, lângă Puerto Vallarta, zona a apărut în urmă cu mii de ani din cauza activităţii vulcanice din zonă. Deschizătura imensă din pământ adăposteşte plaja scaldată de ape de culoarea turcoazului. Aici se poate ajunge numai înot sau cu caiacul, când sunt valuri mici.

image

FOTO Business Insider 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite