Piramidele neştiute din Sudan. Obiective turistice impresionante, mai puţin cunoscute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu sunt la fel de cunoscute ca piramidele egiptene, în suda există construcţii similare, la fel de frumoase şi interesante.

Piramidele au fost construite la Meroe, localitate care a fost în trecut capitala regatului Kush, condus de suverani nubieni. Au o vechime de aproximativ 4.600 de ani şi au fost construite în stilul nubian, cu pante foarte abrupte şi bază mică.

Chiar dacă piramidele nubiene nu sunt la fel de mari precum cele egiptene, ele sunt foarte numeroase. În total 200 de piramide sunt înghesuite în această mică regiune care aparţine acum Sudanului.

Piramidele au fost construite cu rol de morminte şi s-au conservat foarte bine până în anii 1880, când un explorator italian le-a distrus vârful, în căutare de comori, scrie Huffington Post.

image

Construcţiile au între 6 şi 30 de metri înălţime şi au fost concepute ca morminte pentru Faraonii Negri, cum sunt numiţi regii nubieni. Situl arheologic se numeşte acum Al-Bagrawiya şi se află la aproximativ 200 de km nord de oraşul Khartoum.

În interior, unele dintre aceste piramide sunt acoperite cu inscripţii hieroglifice, dovadă clară a influenţei culturale pe care o avea Egiptul antic asupra civilizaţiei de la Meroe. Fiind mai recente ca piramidele egiptene, aceste construcţii au şi influenţe greceşti şi romane, de aceae stilul lor este unic în lume.

image

Complexul de la Meroe a fost inclus în patrimoniul UNESCO. Din păcate, în prezent regiunea nu este foarte sigură pentru turişti.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite