Idei pentru o vacanţă liniştită. Destinaţii din România ideale pentru odihnă şi plimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care vor să stea departe de gălăgia din cluburi şi de aglomeraţia de pe litoral pot găsi în România multe locuri care le asigură o vacanţă frumoasă, liniştită.

Aceste staţiuni sunt recomandate de obicei pentru tratament medical, dar ele şi au avantajul unor preţuri accesibile. Prin urmare, cei care nu sunt interesaţi de curele balneare, dar vor să se odihnească, pot alege una dintre aceste staţiuni, unde se pot relaxa sau se pot plimba.

Idei pentru o vacanţă liniştită. Călimăneşti-Căciulata

image

Călimăneşti-Căciulata este considerată cea mai frumoasă staţiune balneoclimaterică din ţară. Este situată pe Valea Oltului, aproape de multe obiective turistice importante. În apropiere se pot vizita mănăstirea Cozia şi oraşul Râmnicu Vâlcea, aflat la doar 18 km distanţă.

Idei pentru o vacanţă liniştită. Băile 1 Mai şi Băile Felix

Pentru cei care locuiesc în vestul ţării sunt recomandate staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai, aflate destul de aproape de Oradea. Acestea sunt ideale şi pentru cei care stau cu plăcere la plajă, la piscină, aici existând inclusiv un bazin cu valuri. La Băile 1 Mai poate fi vizitat şi Lacul cu Nuferi, această floare, care provine din apele Nilului, fiind protejată prin lege.

Idei pentru o vacanţă liniştită. Vatra Donei

image

Este o staţiune montană şi balneoclimaterică foarte frumoasă, situată la 100 km de Suceava. Este un loc foarte bun pentru drumeţii pe munte vara sau pentru schiat iarna. Deşi peisajele sunt foarte frumoase şi preţurile accesibile, staţiunea nu este la fel de căutată cum sunt cele de pe Valea Prahovei.

Idei pentru o vacanţă liniştită. Băile Tuşnad

Băile Tuşnad se află la poalele muntelui Ciomatu, are un aer foarte curat şi un peisaj deosebit. Se află foarte aproape de Lacul Sfânta Ana, care este singurul lac vulcanic din Europa, turiştii putând merge chiar pe jos, într-o scurtă drumeţie de aproximativ 1 oră.

Idei pentru o vacanţă liniştită. Maramureş

image

Este o regiune foarte frumoasă şi mai liniştită, dar destul de greu accesibilă pentru cei din sudul ţării. Are peisaje pitoreşti şi munţi mai domoli, ideali pentru drumeţii, o staţiune montană foarte frumoasă fiind Borşa. Pentru turiştii care vor să se plimbe şi să viziteze mai multe obiective este o destinaşie perfectă de sejur. Ei pot vedea Cimitirul Vesel de la Săpânţa, Sighetu Marmaţiei, unde se află şi Memorialul Victimelor Comunismului, sau numeroasele biserici vechi, de patrimoniu, din satele Bârsana, Ieud sau Poienile Izei.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite