Peru măreşte cota de vizitatori la Machu Picchu, după protestele turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Peru a mărit numărul de vizitatori autorizaţi să intre zilnic în cetatea incaşă Machu Picchu, de la 4.000 la 5.000, după protestele turiştilor, au anunţat autorităţile locale, potrivit Le Figaro.

 „Unitatea de Gestionare a Machu Picchu (UGM) a fost de acord să crească capacitatea de intrare în Llaqta (cetatea) la 5.044 de persoane pe zi", faţă de 4.044 anterior, se arată într-un comunicat. 

Cetatea este situată la 110 km de Cuzco, fosta capitală a Imperiului Inca, şi a fost construită în secolul al XV-lea de împăratul Pachacutec. 

„Această decizie a fost luată pentru a răspunde, în mod excepţional, la cererea vizitatorilor", a adăugat UGM. 

Ministerul peruan al Culturii anunţase că biletele se vând până la 19 august. 

Miercuri, aproximativ o mie de turişti au manifestat în satul Machu Picchu pentru a protesta împotriva lipsei de bilete disponibile. Turişti din Spania, Columbia, Chile şi Franţa au blocat temporar linia de cale ferată.  

Machu Picchu este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1983. În 2019, anul de dinaintea pandemiei, cetatea a primit 1,5 milioane de vizitatori, potrivit cifrelor oficiale. 

În prima jumătate a acestui an, au fost aproximativ 400.000 de vizitatori. Biletul pentru a intra în Machu Picchu costă echivalentul a 40 de dolari pentru străini şi 16 dolari pentru peruani.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Câinii şi pisicile, parte din familia noastră. Află cum poţi s​ă creezi o viaţă mai bună micuţelor animalele de companie din căminul tău

Informaţii despre 54 de trasee de drumeţie din Sibiu, centralizate într-o aplicaţie destinată siguranţei turiştilor

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite