O nouă pârtie de schi, pentru începători, se deschide la Gura Humorului

0
0

O nouă pârtie de schi, pentru începători, va fi funcţională în această iarnă în staţiunea Gura Humorului, a declarat, joi, primarul Marius Ursaciuc, care a menţionat că investiţia a fost asigurată de la bugetul local din încasările obţinute de la cealaltă pârtie, funcţională din 2010.

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că noua pârtie a fost necesară pentru a separa schiorii începători de cei avansaţi.

„Este o pârtie uşoară, cu instalaţie de teleschi pe o lungime de 500 de metri şi va fi înzăpezită prima", a spus Ursaciuc.

El a precizat că investiţia, de 98.000 de euro, aparţine exclusiv Primăriei, banii reprezentând încasările de anul trecut din administrarea primei pârtii din staţiune, Şoimul I, care are un grad de dificultate ridicat.

Noua pârtie va avea punct de plecare comun cu prima pârtie, dar un alt traseu, spre podul Voroneţ, şi va fi dotată cu instalaţii de telescaun şi teleschi.

„Noua pârtie este generatoare de venit şi estimăm o creştere a încasărilor cu 40 la sută", a spus Marius Ursaciuc.

El a mai declarat că se lucrează şi la o a treia pârtie, cu o lungime de doi kilometri, tot din fonduri ale administraţiei locale, menţionând că a preferat să finalizeze cu prioritate pârtia mai scurtă întrucât era necesară începătorilor.

Totodată, va fi amenajată o pârtie pentru sănii, cu o lungime de 400 de metri, a precizat primarul.

Marius Ursaciuc şi-a exprimat încrederea că în această iarnă vor veni numeroşi turişti la Gura Humorului, menţionând că pentru Revelion sunt deja ocupate 85 la sută din locurile de cazare.

Prima pârtie din Gura Humorului a fost inaugurată în februarie 2010, fiind realizată printr-un proiect cu finanţare europeană de reabilitare şi modernizare a zonei Ariniş din oraş, în valoare de 11 milioane de euro, ce mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscină acoperită şi o piscină în aer liber, un bazin de înot pentru copii, reţele de utilităţi în parc şi un punct de informare turistică.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi, fiind omologată ca medie-dificilă.

Pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri şi instalaţie de iluminat.

Citiţi şi:

Cum au salvat oamenii pârtia de schi de la Vidra

Cât te costă să închiriezi pârtia de la Poiana Braşov

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri