FOTO Peste 500 de persoane au format cel mai mare lanţ uman din România pentru salvarea pârtiei de schi de la Vidra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de schi cer continuarea lucrărilor la pârtia de schi Vidra-Voineasa. Foto Adevărul
Iubitorii de schi cer continuarea lucrărilor la pârtia de schi Vidra-Voineasa. Foto Adevărul

Sute de turişti, schiori şi localnici din Voineasa s-au prins astăzi în cel mai mare lanţ uman care s-a format vreodată pe o pârtie de schi din România. Acţiunea a avut un singur scop: continuarea lucrărilor la pârtia de schi.

Protestarii speră că vor sensibiliza autorităţile centrale astfel încât acestea să aloce fonduri pentru continuarea lucrărilor. Investiţia se ridică la 35 milioane euro şi este realizată în proporţie de 92 %. Constructorul mai are de primit de la guvern, pentru lucrări executate, 11 milioane euro.  

“Au venit oameni din toată ţara, de la distanţe foarte mari, pentru a susşine acest protest. Cu toţii încearcă să atragă atenţia asupra acestei risipe de bani publici produsă prin sistarea proiectului Domeniul Schiabil Transalpina. Între a da foc pârtiei şi a risipi banii publici nu e nicio diferenţă. Demersul nostrum nu se încheie aici. În octombrie vom merge la guvern şi ministerul de resort pentru a depune un memoriu în care cerem finalizarea pârtiei”, a declarat Denisa Pirnea, iniţiator al protestului de astăzi.  

La Vidra au fost prezenţi astăzi turişti din Hunedoara, Ploieşti sau Bucureşti.

“Am venit aici cu toată familia, cu copiii şi bunicii. Vrem să schiem în România, nu în Austria. Pârtia de aici e OK, seamnă foarte multe cu cele de peste hotare, doar că este puţin mai mică”, a spus Vochiţa Covaciu din Hunedoara.

Elena Udrea merge cu Planul “Mură-n gură” la Victor Ponta

Printre cei prezenţi astăzi la Vidra s-a numărat fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea. Aceasta a ajuns mai târziu pe pârtie, dar s-a declarat solidară cu iubitorii de schi. Elena Udrea a venit la Vidra cu soluţii pentru salvarea turismului din Vâlcea, măsuri ce sunt trecute şi în planul numit „Mură-n gură”. Fostul ministru spune că planul va ajunge la premierul  Victor Ponta.

Peste 500 de persoane au format cel mai mare lanţ uman din România pentru salvarea pârtiei de schi de la Vidra

“Am venit să le mulţumesc oamenilor că au luat atitudine. Cred că, pe viitor, astfel de acţiuni, vor avea un mare succes. Este important ca societatea civilă să tragă un semnal de alarmă pentru că şi eu cer continuarea lucrărilor, dar vocea mea se aude mai puţin. Am venit cu un plan de măsuri,  planul “Mură-n gură” pentru Victor Ponta. Eu nu doar le spun celor de la guvern să finalizeze lucrarea, ci spun şi cum poate fi finalizată această pârtie. În primul rand, guvernul trebuie să aloce fonduri pentru pârtia Transalpina, trebuie modificat Codul Silvic , trebuie reabilitat drumul DN 7A pentru că se ajunge greu la pârtie. De asemenea, trebuie rezolvată problema locurilor de cazare de la Vidra (…) O să merg cu planul “Mură-n gură” la guvern, să i-l înmânez domnului Victor Ponta”, a declarat Elena Udrea.  

Primăria Voineasa, în calitate de beneficiar al lucrării, riscă să fie executată silit de constructorul pârtiei de schi de la VidraPentru a-şi recupera banii, firma constructoare a dat în judecată administraţia publică locală .

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri