Monolitul misterios din Utah a avut primii vizitatori după ce detectivii online au identificat locul unde se află

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Originea monolitului din metal descoperit recent în deşertul din Utah este încă necunoscută, dar, în câteva zile, deşi autorităţile nu au dezvăluit exact locul în care este amplasat, el a fost găsit de mai mulţi oameni cu ajutorul detectivilor online, relatează BBC.

Originea monolitului din metal din deşertul Utah, încă necunoscută. Mai mulţi oameni l-au găsit cu ajutorul detectivilor online

Prima persoană a ajuns la faţa locului în 48 de ore. Autorităţile care au anunţat luni existenţa obiectului cu înălţime de 3,6 metri au refuzat să dezvăluie localizarea lui, pentru ca oamenii să nu se aventureze şi să se rătăcească.

Miercuri, pe reţelele de socializare au început deja să apară fotografii cu pionierii în căutare. Ei au fost ajutaţi de detectivi care au localizat rapid structura pe Google Earth şi au publicat coordonatele.

Monolitul, potrivit Google Earth, se află acolo de cel puţin patru ani.

David Surber, în vârstă de 33 de ani, fost ofiţer de infanterie în Armata SUA, a fost primul care a ajuns aici. El a condus şase ore după ce a găsit un mesaj pe reţeaua Reddit în care era susţinut că a fost găsită locul exact.

Utilizatorul Reddit care a publicat coordonatele, Tim Slane, a spus că a urmărit traiectoria zborului efectuat de o echipă de cercetători pe 18 noiembrie, care a găsit monolitul, până ce acesta a dispărut de pe radar, semn că ar fi putut ateriza. El a scanat harta şi a comparat-o cu documnte oficiale.

Potrivit imaginilor din satelit din 2015, monolitul nu apare, însă este vizibil în octombrie 2016.

„Ştiam că odată ce locul devine public oamenii vor vizita zona”, a spus Slane. „Am primit mesaje furioase pentru că am dezvăluit amplasarea. Dacă nu o găseam eu, cineva ar fi făcut-o destul de curând”. 

După ce a dezvăluit că a pornit în căutarea monolitului, David Surber a primit sute de mesaje de încurajare şi cereri. Iniţial, când a ajuns, era singur, apoi alţi oameni au început să apară, după ce au găsit coordonatele.

„A fost o evadare bună din tot negativismul experimentat în 2020”, a spus el.

În continuare, rămân două întrebări fără răspuns: cine a amplasat structura acolo şi de ce.

Unii au opinat că a fost vorba despre extratereştri, alţii au atribuit-o unor artişti ca John McCracken (care a murit în 2011) şi Petecia Le Fawnhawk. Reprezentanţii galeriei lui McCracken au negat, spunând că poate fi vorba despre un alt artist care i-a adus un omagiu, iar Le Fawnhawk a declarat revistei Artnet că, deşi s-a gândit să amplaseze monumente secrete în deşert, nu îl poate revendica pe acesta.

Imaginile publicate de zeci, poate chiar sute de oameni - care au vizitat locul - sugerează că a fost vorba despre o lucrare profesionistă. Oricine a amplasat monolitul acolo a avut nevoie să folosească instrumente grele.

Autorităţile au spus că, deşi nu încurajează deplasările în zonă pentru că ar putea fi periculos, nu pot face nimic pentru a le opri, pentru că este un teren public. Nu a fost luată o decizie legat de înlăturarea structurii.

Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite