Locații mai putin știute ale României, puse în valoare de PENNY în mini-seria video „Memoria Gustului de vară, cu chef Alex Petricean“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PENNY România pune în lumină frumusețea unor locuri mai puțin știute din Romania prin mini-seria video de opt episoade „Memoria Gustului de vară, cu chef Alex Petricean“, promovată atât pe VOYO cât și pe YouTube. Prin intermediul proiectului, românii pot vedea o hartă a destinațiilor recomandate pentru a fi descoperite, dar și rețetele propuse de chef Alex Petricean, inspirate de aceste locuri.  

Plecând de la certitudinea că România este o țară frumoasă, plină de locuri spectaculoase, PENNY și-a propus să le descopere pe cele mai puțin cunoscute și să le aducă în atenția românilor dornici de explorat natura. Fiecare video prezintă, pe lângă subiectele despre destinație, obiective turistice și tradiții, un preparat specific inspirat de locul respectiv, gândit de chef Alex Petricean și pregătit împreună cu invitatul său. Proiectul Memoria Gustului de Vară stă sub semnul aromelor îmbietoare ale preparatelor realizate cu produse de la Hanul Boieresc.

Locurile ce se găsesc acum pe harta Memoria Gustului de vară au fost propuse de români din toate colțurile țării, într-un concurs premiat cu vouchere de cumpărături. După o etapă de selecție a locațiilor recomandate în cadrul concursului, chef Alex Petricean a mers să afle povestea acestora, alături de ghizi și antropologi.

Cel mai recent episod prezintă „Preparate și povești în Delta Siretului” - un colț feeric, o oază de relaxare și reconectare, un tărâm de poveste care merită vizitat și descoperit. Alex Petricean îl are invitat în episodul 6 pe Bogdan Săcăleanu, ghid local, fondatorul Focșani Free City Tour, președintele fondator al clubului Rotaract Varana Focșani. Conform discuției celor doi, aflăm că din punct de vedere geografic nu există „Delta Siretului", aceasta fiind doar o denumire pentru a promova și populariza zona ca destinație turistică de interes local și regional. Lunca Siretului Inferior este o zonă naturală protejată (arie specială de protecție avifaunistică), situată în estul țării, pe teritoriile județelor Brăila, Galați și Vrancea.

În acest episod, gustul de vară este dat de îmbietoarea aromă a aripioarelor de pui în sos de saramură – cu coajă de lămâie pentru un iz mediteranean și pâine cu mălai, preparate dintr-o selectie de produse de la Hanul Boieresc, disponibile în magazinele PENNY.

În fiecare din cele opt episoade, chef Alex Petricean stă la povești cu invitații săi despre locul vizitat, obiectivele turistice ale zonei, legende mai puțin cunoscute, rețete vechi și noi, tradiții și amintiri.

Până acum au fost publicate pe YouTube episoade din Dealul Mare, Valea Doftanei, Pasul Vulcan, Râpa Roșie și Zărnești:

·         episodul 1 - Ghidul Cristi Pitulice explică de ce Dealul Mare este un loc care merită toată atenția turiștilor. Totodată spune povestea vinului;

·         episodul 2 - Descoperim Valea Doftanei împreună cu ghidul Ioan Mihăilescu;

·         episodul 3 – Prezintă un loc plin de istorie și legende pe care îl explorăm alături de antropologul Cornelia Florea, Pasul Vulcan (județul Hunedoara);

·         episodul 4 – Aflăm mai multe informații despre rezervația naturală cunoscută și sub denumirea de „micul canion al Romaniei”, Râpa Roșie, alături de Florin Stoican, geolog și activist;

·         episodul 5 – Învățăm cum se face un chec (de camping) la grătar cu cardamon și ne sunt prezentate detalii despre Zărnesti. Ghid turistic ne este la Adrian Ungureanu.

Frumusețile mai puțin știute ale țării noastre merită un loc pe harta mentală a românilor, iar seria „Memoria Gustului de vară, cu chef Alex Petricean“ face acest lucru prin îmbinarea plăcutului cu utilul, îndemnând românii să-și descopere țara, călătorind în locuri de poveste și experimentând gătitul în natură.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite