„Lacătele iubirii“ din Paris vor fi vândute în scop caritabil: către cine vor merge banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îndrăgostiţii agaţă lacăte cu numele lor de balustradele podurilor Pont des Arts şi Pont de l’Archevêché din Paris ca dragostea lor să fie eternă
Îndrăgostiţii agaţă lacăte cu numele lor de balustradele podurilor Pont des Arts şi Pont de l’Archevêché din Paris ca dragostea lor să fie eternă

Autorităţile pariziene plănuiesc să vândă „lacătele iubirii“, pe care sute de mii de îndrăgostiţi le agaţă anual pe podurile Pont des Arts şi Pont de l’Archevêché din Paris ca simbol pentru dragostea veşnică, şi să doneze banii organizaţiilor care se ocupă de sprijinul refugiaţilor.

„Oamenii vor putea cumpăra cinci sau zece lacăte sau chiar mai multe, toate la preţuri rezonabile“, a anunţat Bruno Julliard, viceprimarul capitalei franceze.

Julliars estimează că va reuşi astfel să adune circa 100.000 de euro. În schimb, toate lăcatele rămase nevândute vor fi topite şi vândute la fier vechi. În 2015 au îndepărtat nu mai puţin de 65 de tone de lacăte care puneau în pericol structura podurilor. În 2014, o balustradă de pe celebrul Pont des Arts, care s-a prăbuşit sub greutatea miilor de „lacăte ale iubirii“ a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

Deşi gestul a fost bine primit de parizienii implicaţi în proiectele de ajutorare a refugiaţilor, aceştia au amintit, totuşi, că autorităţile trebuie să facă eforturi mai mari.

„Banii pentru sprijinul organizaţiilor e una, dar organizaţiile care muncesc fără întrerupere nu pot oferi adăpost pentru sutele de refugiaţi care dorm pe străzile Parisului. Guvernul trebuie să acţioneze în consecinţă, în acord cu legea internaţională, şi să-şi folosească pe deplin puterea pentru a opri suferinţa“, a precizat Jonny Rebours, voluntar în două astfel de organizaţii.

„Lacătele iubirii“, pe care cuplurile de îndrăgostiţi le prind de-a lungul balustradelor podurilor pariziene pentru a-şi „sigila“ uniunea, aruncând apoi cheia în Sena, şi-au făcut apariţia la Paris în 2008. De şase ani, Podul Artelor este locul în care cei care cred în dragostea eternă trebuie să ajungă neapărat, dacă doresc să aibă noroc în dragoste şi să rămână alături de jumătatea lor până la adânci bătrâneţi. Cupluri de îndrăgostiţi sau proaspeţi însurăţei vin chiar şi din îndepărtata Chină pentru a-şi pecetlui dragostea cu un lacăt prins de balustradele Podului Artelor de la Paris.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite