„Lacătele iubirii” de pe Podul Artelor din Paris au fost înlocuite cu elemente romantice de street art

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panouri cu elemente romantice de street art au fost instalate pe Podul Artelor (Pont des Arts) din Paris, înlocuind astfel sutele de mii de "lacăte ale iubirii" care au deformat periculos de mult balustrada podului, până când autorităţile au decis înlocuirea lor, săptămâna trecută.

Această expoziţie temporară ce are ca temă iubirea, realizată de galeristul parizian Mehdi Ben Cheikh, intenţionează să acopere podul în cauză cu o alternativă atrăgătoare pentru îndrăgostiţii care nu mai pot să îşi "imortalizeze" iubirea prinzând un lacăt de balustradă şi aruncând apoi cheia în Sena.

Printre operele expuse se află şi o lucrare a artistului stradal franco-tunisian eL Seed, renumit pentru faptul că realizează combinaţii armonioase între caligrafia arabă şi graffiti, iar operele sale poartă numele "calligraffiti".

Lucrarea sa care este expusă pe Podul Artelor, scrisă în litere arabe de culoare roz, reprezintă un citat din "Le Père Goriot", un roman scris în secolul al XIX-lea de Honoré de Balzac: "Parisul este în realitate un ocean: poţi să îl măsori, dar nu îi vei cunoaşte niciodată adâncimile".

"Cred că este un act de curaj... să expui o frază în arabă, la Paris", a spus eL Seed. "Este nu doar limba teroriştilor, este şi limba unui întreg popor care trăieşte în toate zonele lumii... este limba unor oameni care sunt foarte deschişi şi care au, la rândul lor, o dimensiune extrem de spirituală a religiei lor", a spus acelaşi artist.

eL Seed, născut într-o suburbie a Parisului din părinţi tunisieni, a devenit celebru după ce a decorat minaretul înalt de 47 de metri al moscheii Jara din Gabes, o localitate din sudul Tunisiei.

Alături de panoul său sunt expuse şi alte lucrări care au ca temă principală iubirea, realizate de alţi reprezentanţi ai curentului street art, precum Brusk, Pantonio şi Jace.

Angajaţii Primăriei din Paris au început să desfacă „lacătele iubirii” săptămâna trecută, după ce o secţiune din balustrada Podului Artelor s-a prăbuşit sub greutatea lor.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite