Harta ţărilor europene cu risc ridicat pentru turişti, după atentatul de pe aeroportul Ataturk: locul ocupat de Turcia şi cât de sigură este România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atentatul de pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul a schimbat harta ţărilor europene cu risc ridicat pentru turişti, Turcia clasându-se printre primele state în care vizitatorii trebuie să-şi ia măsuri de siguranţă sau să se gândească de două ori înainte să-şi stabilească o vacanţă. Şi România se află printre cele 41 de ţări incluse în analiză.

Turcia ocupă locul şase între primele şapte ţări care figurează pe o hartă a statelor turistice cu risc ridicat pentru turişti, urmare a atentatului cu bombă de pe aeroportul Ataturk din Istanbul. 

Marea Britanie este plasată pe prima poziţie în rândul ţărilor în care turiştii riscă cel mai mult, în cadrul clasamentului realizat de Ministerul Afacerilor Externe Britanic, prin intermediul Foreign and Commonwealth Office (FCO). 

Franţa, Spania, Belgia, Germania şi Rusia întregesc primul gup de ţări din Europa (categoria ţărilor turistice cu risc sever) unde turiştii ar putea fi vizaţi de acte ostile în timpul vacanţelor, conform experţilor care au analizat 41 de ţări. 

Grecia, o altă destinaţie turistică europeană foarte populară, figurează pe locul 15, în a doua categorie de risc (general), alături de state ca Olanda, Italia, Suedia sau Cipru. 

România, în categoria ţărilor turistice cu risc moderat 

România apare pe locul 27, în cea de-a treia categorie de risc (moderat), alături de Bulgaria (locul 28), Portugalia, Norvegia sau Malta. În cea de-a patra categorie se află ţările cu risc scăzut pentru turişti, în care se regăsesc Ungaria (locul 37), Polonia sau Elveţia.

Specialiştii britanici în securitate au atras atenţia cu această ocazie că ceea ce s-a întâmplat la Istanbul, dar şi atentatul de pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles Belgia, nu fac decât să arate ce ţinte uşoare sunt aeroporturile pentru terorişti. Tocmai de aceea, aceştia solicită măsuri de securitate sporite mai ales în cazul ţărilor vizate de atentate, dar şi vigilenţă crescută din partea călătorilor.

image

FOTO Daily Mail 

Turiştii sunt sfătuiţi să se consulte cu reprezentanţii companiilor aeriene cu care urmează să călătorească pentru a primi toate informaţiile necesare, legate şi de eventuale măsuri de securitate speciale, înainte de a ajunge la aeroport.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite