FOTO VIDEO Incursiune în complexul turistic ridicat de Hitler pe insula Rügen, abandonat în urmă cu 75 de ani

0
0

Hitler a ordonat construirea unui complex turistic mamut, proiect demarat în 1936 pe plaja Prora de pe insula Rügen, care ar fi urmat să aibă o capacitate de cazare de 20.000 de persoane şi spaţii de relaxare dedicate familiilor care puseseră umărul la clădirea celui de-al Treilea Reich.

Complexul turistic Prora din Germania, situat la Marea Baltică, are 10.000 de camere care nu au găzduit niciodată un turist. Fuhrerul a ordonat construirea lui în 1936, iar iniţial planul era să facă un hotel cu 300 de camere, restul complexului urmând să fie format din clădiri cu apartamente de locuit. 

image

FOTO Daily Mail 

Resortul se născuse din ideea lui Hitler de a oferi poporului un spaţiu de relaxare şi distracţie pentru întreaga familie. Construcţia a fost oprită însă în 1939, momentul în care Fuhrerul a decis că toate eforturile trebuie concentrate în direcţia războiului. 

image

FOTO Daily Mail 

Totuşi, opt corpuri de clădire fuseseră deja ridicate cu participarea organizaţiei politice Kraft durch Freude, devenită până în 1930 cel mai mare operator de turism din lume, conform Wikipedia. Clădirile ocupau aproape 5 km din plaja Prora. 

image

FOTO Daily Mail 

După 1945, construcţia a fost preluată de Armata Roşie şi a fost transformată într-una din bazele secrete ale armatei sovietice, scrie Daily Mail.

image

FOTO Daily Mail 

Complexul din Prora era menit să fie prima astfel de tabără de relaxare, încă o modalitate prin care partidul nazist ar fi continuat procesul de îndoctrinare a populaţiei.

Complexul abandonat timp de zeci de ani a fost între timp cumpărat şi va fi renovat pentru a fi transformat în locuinţe. Unele vor fi vândute ca apartamente de lux, altele sunt gândite pentru a devenit aziluri de bătrâni, în timp ce alte câteva sute de camere vor funcţiona în regim hotelier, notează Daily Mail.

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite