FOTO VIDEO Cele mai bizare parcuri de distracţie din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre sirenele care încântă vizitatorii parcului de distracţie Weeki Wachee Spring din Florida       FOTO businessinsider.com
Una dintre sirenele care încântă vizitatorii parcului de distracţie Weeki Wachee Spring din Florida       FOTO businessinsider.com

Cu mic cu mare, turiştii sunt invitaţi să-şi facă bagajele şi să-şi cumpere un bilet la unul dintre cele mai bizare zece parcuri de distracţie din lume. Fie că aleg să retrăiască o zi în stilul vechiului regim comunist sau se refugiază într-un parc ce ţinea loc de bază militară pentru Saddam Hussein, vizitatorii nu vor regreta nicio clipă alegerea făcută.

Publicaţia „Business Insider“ a publicat recent o listă a celor mai neobişnuite parcuri de distracţie din lume, locuri în care clasicele carusele au fost înlocuite, după caz, cu reptile sau statui cu tematică sexuală.

Diggerland

Construit pe pământ britanic, în Diggerland caruselele şi maşinuţele buşitoare au fost înlocuite cu excavatoare şi utilaje folosite în construcţii. Mai mult, maşinăriile instalate în parc sunt modificate astfel încât să poată fi operate de copii în vârstă de cinci ani, dar şi de adulţi. Cei mai îndrăzneţi sunt aşteptaţi să participe la întreceri cu camioane sau, din contră, să-şi testeze îndemânarea la săpat, îndrumând lama excavatorului.

image

Weeki Wachee Springs

Parcul acvatic din Florida spune aceeaşi poveste, cu sirene şi feţi-frumoşi, de mai bine de şapte decenii. Cei veniţi să vizite universul închipuit de Hans Christian Andersen, autorul lucrării „Micuţa Sirenă“, vor asista la un spectacol de dans subacvatic al sirenelor. Tinerele însărcinate să distreseze audienţa îmbrăcă zilnic costumele de sirenă şi se mişcă graţios sub apă timp de 20 de minute. Pentru a putea să realizeze întreaga coregrafie, „sirenele vii“ folosesc furtune speciale din care inspiră la anumite intervale de timp.

Tierra Santa

În mijlocul provinciei Buenos Aires, pe o suprafaţă de aproximativ şapte hectate se întinde singurul parc cu tematică religioasă din lume: Tierra Santa. Construit cu aprobarea Bisericii Catolice, parcul argentinian prezintă, rând pe rând, scene semnificative din viaţa Mântuitorului, de la Naşterea Sa până la Cina cea de Taină. Mai mult, vizitatorii care trec pragul acestei lumi încărcată de simboluri religioase vor remarca şi statuia lui Iisul, străjuitorul zonei, înaltă de aproximativ 12 metri.

image

Imperiul Dwarf din Kunming   

Cele mai multe parcuri de distracţie solicită angajaţilor să aibă o anumită înălţime, dar la imperiul Dwarf din China cerinţele se modifică. Aici, lucrătorii nu trebuie să depăşească 1 metru şi 23 de centimetri, iar fiecare dintre ei îşi joacă propriul rol într-o lume desprinsă parcă din tabloul închipuit de scriitorul Jonathan Swift, în „Călătoriile lui Gulliver“. Chiar dacă au primit numeroase reclamaţii pentru că „se joacă cu legile naturii“, administratorii au declarat că angajaţilor le sunt garantate locuinţele şi, mai mult, ei primesc salarii mulţumitoare.

image

Republica Copiilor

Situat în inima Argentinei, în oraşul La Plata, parcul Republica Copiilor oferă posibilitatea celor mici să-şi aleagă propriul guvern şi să administreze, după bunul plac, bunurile unui stat imaginar. În acest sens, oficialii parcului de distracţii îi îndeamnă pe puşti să-şi exerseze creativitatea şi le serveşte, într-o manieră discretă, lecţii de educaţie socială.

image

Isgyvenimo Drama

Pentru persoanele care vor să retrăiască o zi în tiparul impus de vechiul regim comunist, parcul Isgyvenimo Drama, cunoscut şi sub denumirea de bunker-ul sovietic, este cel mai indicat loc. Aici, contra unui bilet de aproximativ 200 de euro, curioşilor şi nostalgicilor le sunt servite adevărate salturi în timp. Timp de două ore şi jumătate vizitatorii au parte de programe TV din ʼ84, sunt obligaţi să poarte mască de gaze, învaţă imnul comunist, mănâncă preparate gătite în stil sovietic şi sunt supuşi unui interogatoriu al securităţii.

image

Love Land

Amplasat pe insula Jeju din Coreea de Sud, Love Land reprezintă o ofrandă adusă amorezilor din întreaga lume prin elementele neobişnuite care îl compun. Curioşii veniţi din colţurile globului pentru a admira acest târâm al iubirii, aşa cum a fost supranumit parcul de distracţii, vor avea ocazia să analizeze aici statui cu tematică sexuală şi să-şi tragă răsuflarea pe bănci în formă de penis. Mai mult, grupul executiv a construit şi un labirint, a cărui intrare se face printre picioarele unei statui.

image

Oraşul viselor

Chiar dacă interiorul parcului din Iraq nu se deosebeşte de cel al unui parc de distracţii obişnuit, Dream City (Oraşul viselor) a devenit, totuşi, celebru pentru zona în care a fost construit. Proprietarii au reuşit să creeze un mic târăm de bucurii pentru cei mici în perimetrul în care, cu ani în urmă, Saddam Hussein îşi construise o bază militară. Pentru a călcă pământul bătătorit, în trecut, de terorişti vizitatorii trebuie să-şi cumpere un bilet în valoare de 1.30 de dolari.

image

Crocosaurus Cove

Un alt parc de distracţie catalogat ca fiind cel puţin neobişnuit este Crocosaurus Cove din Australia. Aici, cei mai curajoşi vizitatori sunt invitaţi să hrănească reptilele sau, din contră, se se poze cu pui de crocodili în braţe.

image
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite