FOTO Consonno: Las Vegas-ul „pierdut“ al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construit pentru cei veniţi să guste plăcerile Vegasului pe pământ european, Consonno s-a transformat într-un oraş-fantomă, după ce o alunecare de teren a distrus singura punte de legătură cu oraşele din jur.

Fermecat de mirajul Oraşului Păcatelor de peste Ocean, unde pasionaţii de jocuri de noroc sunt provocaţi să spună „Da“ unei partide de cărţi încă de la intrare, omul de afaceri Mario Bagno a decis să construiască în Italia, la începutul anilor ʼ60, o metropolă închinată desfrâului.

Dornic să ofere elitei din Milano o destinaţie luxoasă de vacanţă, Mario Bagno a cumpărat o bucată de teren din nordul Italiei şi i-a alungat pe rezidenţii stabiliţi acolo, dărâmându-le casele, relatează „The Huffington Post“.

Zece ani mai târziu, Consonno avea să devină replică europeană a Vegasului, cu resturante, magazine mari şi săli de bal. Totuşi, visul său american s-a stins în 1976, atunci când o alunecare de teren a distrus singura punte de legătură a oraşului cu oraşele vecine.

Chiar dacă, mai târziu, Bagno a sperat să readucă un strop de viaţă în Consonno şi să-l transforme într-o comunitate pentru pensionari, planurile sale au eşuat. Decesul său din anii ʼ90 şi lipsa altor potenţiali investitori au transformat tărâmul italian fermecat într-un oraş-fantomă.

image

Astăzi, clădirile oraşului se află în paragină, „împodobite“ cu operele de artă ale grafferilor din vecinătate.

image

   

image

Citeşte şi:

FOTO Cele mai „păcătoase“ oraşe din lume 

FOTO VIDEO Parisul din Est, devenit un „oraş fantomă“ 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite