FOTO Celebrul festival de curse cu tauri de la Pamplona a început cu o bătaie cu vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul San fermin a debutat cu o ”baie” în vin FOTO: Reuters
Festivalul San fermin a debutat cu o ”baie” în vin FOTO: Reuters

Celebrul festival de curse cu tauri San Fermin, din oraşul spaniol Pamplona, a debutat ieri cu tradiţionala bătaie cu vin. 200.000 de spanioli şi turişti au participa la uriaşa petrecere în stradă.

Pe străzile oraşului spaniol Pamplona s-au adunat, ieri, sute de mii de oameni îmbrăcaţi în alb şi cu eşarfe roşii la gât, costumaţia obligatorie a celor care vor participa la celebrele curse cu tauri zilele acestea.

Ca în fiecare an, startul petrecerii a fost dat de primarul oraşului Pamplona, de la balconul clădirii care găzduieşte primăria.

După ce racheta care dă startul oficial petrecerii de trei zile s-a ridicat în văzduh, spanioli şi turişti veniţi din întreaga lume au început să scandeze: „Viva San Fermin! Gora San Fermin!” ( trad. „Trăiască San Fermin!” în spaniolă şi bască).

image

FOTO: Reuters

festival pamplona

FOTO: Reuters

Apoi, a urmat tradiţionala bătaie cu vin, care marchează debutul festivalului. De la balcoane s-au aruncat sute de litri de apă şi vin, iar petrecăreţii s-au stropit între ei cu pistoale umplute cu vin şi au dansat pe străzile înguste ale oraşului.

festival pamplona

FOTO: Reuters

Se estimează că în jur de 1.000.000 de oameni vor participa la festival, unul dintre cele mai cunoscute din lume.

festival pamplona

FOTO: Reuters

festival pamplona

Taurii vor fi eliberaţi pe străzi începând de astăzi. Zeci de oameni sunt răniţi în fiecare an în timpul festivalului San Fermin.

festival pamplona

FOTO Reuters 

Anul trecut, 50 de curajoşi au ajuns la spital, iar în ultimii 100 de ani, 15 participanţi au plătit cu viaţa această distracţie extremă.

festival pamplona
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite