FOTO Cele mai frumoase castele din Europa de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada în care marii regi erau cei care controlau viaţa politică din Europa a trecut, însă locurile unde aceştia au locuit şi uneori şi-au pus la punct planurile de extindere a teritoriilor lor au rămas.

Pe continentul european pot fi găsite numeroase construcţii istorice a căror vechime datează încă din perioada Evului Mediu, precum şi construcţii care se apropie de perioada modernă şi contemporană.

„Driftermoose” propune o listă proprie a castelelor considerate cele mai frumoase din partea de apus a Europei:

1.Castelul Sao Jorge

image

Castelul Sao Jorge din Lisabona, Portugalia, oferă una din cele mai frumoase privelişti spre Oceanul Atlantic, cu toate că de-a lungul timpului acesta a suferit modificări, mai ales în urma cuceririi spaniole. Guvernele portugheze au fost cele care s-au ocupat şi au finanţat masiv lucrările de renovare ale acestei construcţii.

2.Château de Versailles

Regele Ludovic al XIV-lea, a fost cel care a transformat Versailles, Franţa, într-un complex regal, între 1661 şi 1710. Însă, fiecare rege care a trăit la Versailles şi-a lăsat amprenta asupra palatului, una din cele mai cunoscute realizări din timpul acestuia fiind Sala Oglinzilor, celebră acum pentru sticlăria şi candelabrele sale.

image

Monarhia franceză a rămas la Versailles până în 1789, moment în care cei din fruntea Franţei au fost nevoiţi să părăsească acest palat. În prezent, palatul este unul dintre atracţiile turistice de top ale Franţei.

3.El Alcazar

image

El Alcazar din Segovia, Spania, este unul din cele mai frumoase castele din Spania. Acesta este situat în mijlocul oraşului Segovia, fiind locul unde regina Isabella s-a căsătorit cu Ferdinand.

4.Castelul Neuschwanstein

image

Castelul Neuschwanstein, Germania, a fost construit în timpul regelui Ludwig al II-lea, însă acesta nu a apucat să vadă terminată construcţia. Despre acest castel se spune că a fost sursa de inspiraţie pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

5.Castelul Glamis, Scoţia

image

Glamis este considerat cel mai bântuit castel, acest lucru fiind datorat numeroaselor asasinate care au avut loc în interiorul pereţilor acestei construcţii medievale.  

6.Château de Chambord

image

Situat la 178 de kilometri sud de Paris, în Chambord, castelul francez este recunoscut pentru sa uimitoare. În timpul regelui François I a început construcţia castelului, în 1519. Una din atracţiile din această minunată operă arhitecturală este scara în spirală dublă care permite unei persoane să urce şi alteia să coboare fără a se intersecta.

7.Castelul Lincoln

image

Castelul Lincoln, Marea Britanie, este o construcţie foarte veche, acesta datând de la începutul secolului al XI-lea şi a fost casa lui Wilhelm Cuceritorul. În secolul al XIX-lea, clădirea a fost folosită şi ca închisoare pentru aproape 90 de ani.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite