FOTO Casa suedeză în stil minimalist realizată în perfectă armonie cu natura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitecţii suedezi Hakan Widjedal şi Natasha Racki au realizat o casă în stil minimalist în perfectă armonie cu natura, un „paradis” pentru refugiu situat între Marea Baltică şi pădurea scandinavă, informează publicaţia franceză „Le Figaro”.

Drumul până la casă este aproape impracticabil. Cu toate acestea, la capătul drumului ajungi la o casă aflată între verdele închis al pădurii de pin, colinele granit şi apa lacului Malaren, situat în apropierea Mării Baltice.

Casa respectă concepte precum simplitatea, funcţionalitatea şi respectul pentru materiale şi mediu, concepte de bază ale designului scandinav care au cunoscut apogeul în anii 20.

image

Foto: Le Monde

Proprietarul „casei dintre stânci”, (Rock House), Franck, susţine că aceasta are tot confortul necesar pentru a petrece iarna, fără a risca să fie pierdut spiritul pădurii, fiind mulţumit de munca arhitecţilor suedezi

Pentru Hakan Widjedal echilibrul între peisaj şi arhitectură este esenţial. „Provocarea a fost de a crea o locuinţă care interacţionează cu mediul său, cu panorama. De asemenea, această locuinţă trebuie să fie un adăpost capabil să reziste climei aspre suedeze, furtunilor şi rafalelor de vânt”.

image

Foto: Le Monde

A fost ales betonul pentru stilul conceptual, un acoperiş care poate fi extins în faţa pentru a contracara vântul şi un şemineu care poate fi, de asemenea, extins pe balcon.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite