Destinațiile din Europa unde este bine să-ți cumperi o casă de vacanță: „tot mai mulți oameni doresc să închirieze”

0
Publicat:

Potrivit agenților imobiliari, Provence din Franța, Toscana din Italia și Madrid din Spania sunt cele mai bune alegeri pentru cei care doresc să cumpere o casă de vacanță.

Toscana, loc de poveste FOTO Costin Lincă
Toscana, loc de poveste FOTO Costin Lincă

Franța, Italia și Spania sunt trei țări europene care se bucură de stabilitate politică, au o bună guvernare și acces ușor la piața ipotecară, factori care le-au ajutat să devină populare printre cumpărătorii de peste hotare, a spus Kate Everett-Allen, partener al firmei imobiliare Knight Frank, conform CNBC.

La toate acestea se adaugă peisajul rural atractiv, mâncarea bună și orașele atrăgătoare, a declarat Everett-Allen pentru CNBC prin intermediul unei videoconferințe.

Kate Everett-Allen a dat și câteva sfaturi celor care doresc să-și achiziționeze o proprietate în unele din cele mai frumoase destinații europene.

Înainte de a începe căutarea, gândiți-vă la ceea ce vă doriți de la o proprietate. Plănuiți să dețineți casa timp de cinci până la 10 ani pentru vacanțe de familie și sejururi prelungite? Luarea în considerare a venitului de închiriere pe care îl doriți sau de care aveți nevoie este, de asemenea, importantă.

Capacitatea de a închiria o casă este esențială. "În contextul în care costurile ipotecare sunt mai ridicate, observăm că tot mai mulți oameni doresc să închirieze proprietatea ... într-un mod lipsit de probleme", a spus Everett-Allen. Vize de "nomad digital" au fost introduse în unele țări după pandemie, iar acestea sunt atractive, deoarece adesea călătorii care închiriază locuințe doresc să rămână pentru două sau trei luni.

De asemenea, asigurați-vă că puteți ajunge acolo când doriți. "Pe anumite piețe nu poți zbura de fapt în lunile de iarnă, așa că... vei putea să o accesezi cu ușurință din locația ta de acasă?". a spus Everett-Allen. Există, de asemenea, factorul "încuie și pleacă" pentru atunci când nu stați în casă, așa că luați în considerare ce contacte locale aveți care vă pot ajuta cu întreținerea sau securitatea atunci când aceasta este goală.

Provence, perla Franței

Franța este cea mai vizitată țară din lume, conform Organizației Mondiale a Turismului a ONU, iar Provence și Alpii, cu peisajele lor impresionante și mult spațiu, sunt atracții pentru cumpărătorii din nordul Europei, a declarat Everett-Allen.

Provence Arhivă Adevărul
Provence Arhivă Adevărul

După pandemie, regiunea Alpilor a fost populară pentru stilul său de viață în aer liber. "Pur și simplu bifează toate căsuțele în ceea ce privește priveliștile, natura, spațiul, oportunitatea de a te menține în formă ... timpul petrecut cu familia și prietenii", a spus ea.

Italia, mereu fermecătoare

Potrivit lui Everett-Allen, Toscana, cu podgoriile, fermele și orașele sale, precum Florența, Siena și Lucca, este foarte populară, la fel ca și orașele și satele din jurul lacurilor din nordul țării, unde atât munții, cât și orașele sunt ușor de accesat. O vilă cu șase paturi pe lacul Como - unde George Clooney ar avea o casă - este de vânzare pe site-ul Knight Frank pentru aproximativ 2,3 milioane de dolari.

Toscana superbă Arhivă Adevărul
Toscana superbă Arhivă Adevărul

Pentru a obține mai mult pentru banii dvs., Puglia, în călcâiul "cizmei" Italiei, are o "coastă uimitoare, orașe istorice fermecătoare și o bucătărie delicioasă", potrivit agentului Sara Traverso, co-fondator al firmei imobiliare Nest Seekers International. O casă rurală din Puglia cu patru dormitoare și două băi, cu piscină, este listată de Nest Seekers pentru aproximativ 497.000 de dolari.

Italia a devenit populară pentru cumpărătorii bogați din străinătate care își stabilesc reședința în această țară datorită unei cote de impozitare introduse în 2017, care permite persoanelor să plătească o taxă fixă de 100.000 de euro pe an pentru veniturile obținute în străinătate, indiferent de valoarea acestora.

Spania, mai ieftină ca Franța

Insulele Baleare și fermecătorul oraș balnear sudic Marbella sunt printre zonele preferate, potrivit datelor Knight Frank. Este posibil ca Spania să devină și mai populară pentru cumpărătorii din străinătate datorită unei noi vize de nomad digital introdusă anul acesta, care permite persoanelor din afara Uniunii Europene să locuiască și să lucreze în Spania timp de până la cinci ani. 

Madrid Arhivă Adevărul
Madrid Arhivă Adevărul

Capitala Madrid "Este un oraș suficient de mic, care are un fel de identitate foarte puternică, o cultură bună, accesibilitate ușoară, [deoarece] există atât de multe zboruri acum spre Madrid", a spus ea.

Proprietățile de lux din Madrid costă în jur de 8.000 sau 9.000 de euro pe metru pătrat, în comparație cu Parisul, la aproximativ 19.000 sau 20.000 de euro pe metru pătrat, a spus Everett-Allen.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite